У Юрківцях релігійна громада УПЦ спростувала фейк про перехід у «ПЦУ»‎ (відео)

22 жовтня 2022 року у селі Юрківці Чернівецької області на зборах територіальної громади відбулося незаконне голосування за зміну юрисдикційного підпорядкування храму в ім’я святого великомученика Димитрія Солунського на користь «ПЦУ»‎. Натомість парафіяни Димитрівського храму на зборах релігійної громади підтвердили свою вірність Українській Православній Церкві. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на пресслужбу Чернівецької єпархії.

На збори територіальної громади прийшов настоятель парафії в ім’я святого великомученика Димитрія села Юрківці протоієрей Петро Костюк і повідомив всіх присутніх, що відповідно до чинного законодавства члени територіальної громади не в праві вирішувати долю храму, оскільки це є повноваженням виключно релігійної громади.

Релігійна громада Димитрівської церкви ще 14 жовтня 2022 року провела в храмі збори, на яких парафіяни одноголосно, у кількості 322 осіб, проголосували за збереження вірності Українській Православній Церкві на чолі з Блаженнішим Митрополитом Київським і всієї України Онуфрієм.

Проте незаконне голосування членів територіальної громади все ж відбулося. У ньому взяли участь близько 200 осіб, які не є членами релігійної громади Димитрівського храму. Внаслідок цього у деяких ЗМІ поширився фейк про перехід Димитрівської парафії УПЦ до «ПЦУ».

У відповідь на це парафіяни храму в ім’я святого великомученика Димитрія Солунського на чолі зі своїм настоятелем записали відеозвернення, у якому спростували фейк про перехід та вкотре заявили про вірність канонічній Українській Православній Церкві.

Просмотров: 2107