В Олександрійській єпархії освятили новозбудований храм, у Дніпропетровській — приділ, у Мукачівській — новий престол (оновлено)

22 жовтня 2022 року митрополит Олександрійський і Світловодський Боголєп звершив чин освячення Миколаївського храму у селі Куцеволівка Кіровоградської області. Цього ж дня митрополит Дніпропетровський і Павлоградський Іриней освятив правий приділ Миколаївського храму у місті Дніпро. 23 жовтня 2022 року митрополит Мукачівський і Ужгородський Феодор освятив новий престол у Трьохсвятительському храмі села Лінці, що на Ужгородщині. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на пресслужби ОлександрійськоїДніпропетровської та Мукачівської єпархій.

Після чину освячення митрополит Олександрійський і Світловодський Боголєп звершив у Миколаївському храмі села Куцеволівка Божественну літургію.

Його Високопреосвященству співслужили секретар єпархії протоієрей Михаїл Бобурка, благочинний Онуфріївського округу протоієрей Миколай Чутора, настоятель храму протоієрей Феодор Іваник та духовенство єпархії.

Після богослужіння архіпастир привітав настоятеля та парафіян із освяченням нового храму.

У Миколаївському храмі міста Дніпро (район Лоц-Кам’янка) митрополит Дніпропетровський і Павлоградський Іриней освятив правий приділ в ім’я святого благовірного князя Олега Брянського.

Після освячення бокового вівтаря архіпастир звернувся до вірян зі словом проповіді та звершив Божественну літургію.

За богослужінням митрополиту Іринею співслужили секретар єпархії протоієрей Миколай Ничипорук, настоятель храму протоієрей Олександр Сірий та міське духовенство.

З благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія на малому вході архієрей удостоїв настоятеля храму протоієрея Олександра Сірого чергової священницької  нагороди — права служіння Літургії з відкритими Царськими вратами до Херувимської пісні, а клірика храму протоієрея Володимира Сірого — права носіння хреста з прикрасами.

Наприкінці богослужіння владика вручив нагороди благодійникам та активним парафіянам храму.

У 19-ту Неділю після П’ятидесятниці, в день пам’яті святих отців Сьомого Вселенського собору митрополит Мукачівський і Ужгородський Феодор звершив чин освячення нового престолу та урочисту Літургію у Трьохсвятительському храмі села Лінці Ужгородського району.

Після богослужіння архіпастир звернувся до всіх присутніх зі словами проповіді. Владика висловив подяку настоятелю храму протоієрею Іоанну Морковцію та парафіянам за труди на славу Святої Православної Церкви та побажав усім присутнім Божого благословення.

Підписуйтеся на наш канал у Телеграм

Просмотров: 468