Делегація УПЦ бере участь у міжнародній зустрічі Спільноти святого Егідія на тему «Заклик до миру», яка проходить у Римі

З благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія делегація Української Православної Церкви бере участь в міжнародній зустрічі Спільноти святого Егідія на тему «Заклик до миру» (Il grido della pace), яка проходить з 23 по 25 жовтня 2022 року в Римі. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт vzcz.church.ua.

До складу делегації увійшли голова Представництва УПЦ при європейських міжнародних організаціях архієпископ Баришівський Віктор та заступник голови Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ протоієрей Миколай Данилевич. В заході беруть участь представники Помісних Православних Церков, Католицької Церкви, інших християнських конфесій та релігійних організацій, журналісти, представники інтелектуальних кіл Італії та інших країн світу, члени Спільноти з багатьох країн світу.

На відкритті конференції 23 жовтня виступили: засновник спільноти професор Андреа Ріккарді, президент Італійської Республіки Серджіо Маттарелла і президент Французької Республіки Еммануель Макрон.

Однією з головних тем, які звучать на зустрічі, є війна в Україні і її наслідки для Європи і світу. Серед тем роботи секцій також обговорювалися питання міграції, як наслідок війни в Україні та в інших країнах світу. В своїх виступах на секціях представники УПЦ висловлювали вдячність Спільноті, представникам різних християнських конфесій Європи, міжнародним організаціям та європейським країнам за прийом біженців з України і за те, що Європа і світ підтримують нашу країну в боротьбі проти російської агресії.

Спільнота Святого Егідія є християнською організацією, яка має свої філіали в 80 країнах світу і займається допомогою нужденним (бідним, бездомним, людям похилого віку, мігрантам тощо), а також розвиває діалог між християнськими конфесіями і релігіями.

Підписуйтеся на наш канал у Телеграм

Просмотров: 1183