Сотні тисяч гривень для ЗСУ зібрали віряни Української Православної Церкви в різних регіонах нашої Батьківщини

З нагоди свята Покрову Пресвятої Богородиці та Дня захисника і захисниці України в єпархіях Української Православної Церкви відбулися благодійні ярмарки, на яких було зібрано сотні тисяч гривень для підтримки ЗСУ. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на єпархіальні пресслужби.

У Рівненській єпархії у рамках акції «Дякуємо Богу! Молимось за ЗСУ» ряд парафій провели благодійні ярмарки.

Зокрема, благодійні заходи організовували парафії Воскресенського кафедрального собору міста Рівне, Борисо-Глібського, Пантелеймонівського, Успенського та Петро-Павлівського  храмів міста Рівне,  Михайлівського храму села Зоря, Катеринівського та Казанського храмів міста Здолбунів, Вознесенського та Різдво-Богородичного храмів міста Дубно, Петро-Павлівського храму села Великі Межирічі, Варваринського храму села Шпанів,  храму на честь Різдва Пресвятої Богородиці села Мізоч, Іоанно-Богословському храмі села Бармаки, храму на честь Казанської ікони Божої Матері села Новоукраїнці, Димитрівського храму села Городище тощо.

Відповідно до даних опублікованих на сайті Рівненської єпархії на вищевказаних парафіях загалом зібрано понад 270 000 грн.

Благодійний ярмарок у Київському Троїце-Іонинському монастирі зібрав 36 000 грн.

16 жовтня 2022 року, на території Волинської духовної семінарії відбувся ювілейний 5-ий фестиваль недільних шкіл Волинської єпархії «Покров», основною метою якого була підтримка ЗСУ.

Завдяки проведенню даного заходу для потреб українського війська було зібрано 16 000 грн.

Благодійні заходи для підтримки ЗСУ відбувалися також на парафіях Волинської єпархії. До прикладу, 9 жовтня на подвір’ї Михайлівського храму села Чорниж Колківського благочиння відбувся благодійний концерт на підтримку українських військових.

У даному заході взяли участь хор священників Колківського та Старосільського благочинних округів, хор Покровського храму села Рудники, хор Покровського храму села Гораймівка, а також маленькі вихованці недільної школи села Чорниж. Учасники благодійного заходу співали пісень та читали вірші про мир та перемогу.

Під час концерту зібрали 20 000 грн.

14 та 16 жовтня у Житомирській єпархії проводився збір коштів для потреб Збройних Сил України. Зокрема, у Бердичівському благочинні за ці два дні вдалося зібрати понад 26 000 грн.

Благодійна Покровська ярмарка відбулася і в Конотопській єпархії. Зокрема, клірик Конотопської єпархії священник Григорій Трухан, провів такий святковий благодійний захід у смт. Свеса. На заході зібрали 17 500 грн.

41 400 грн. зібрали під час фестивалю на підтримку ЗСУ «Україна під Покровом Богородиці», який відбувся на храмовій площі перед собором святого благовірного князя Олександра Невського у місті Жмеринка Вінницькій єпархії.

В Одеській єпархії упродовж двох тижнів до свята Покрову Божої Матері в усіх храмах єпархії завдяки зусиллям православної молоді та прихожан були проведені благодійні ярмарки.

Так, благодійна ярмарки відбулася на території храму на честь ікони Божої Матері «Покров» у селі Кошари. За підсумками цього ярмарку вдалося зібрати 16 000 грн.

Підписуйтесь на наш канал у Телеграм

Просмотров: 558