У єпархіях УПЦ допомагають біженцям, нужденним, захисникам і лікарням – Репортаж. Ч. 97

Духовенство, волонтери та віряни Української Православної Церкви безупинно дбають про допомогу воїнам ЗСУ та всім, хто її потребує. Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ публікує дев’яносто сьому частину репортажу про справи милосердя у різних єпархіях України.

Попередня частина репортажу: Репортаж, частина 96.

Ніжинська єпархія. 17 жовтня 2022 року настоятель Миколаївського храму села Вертіївка Ніжинського району протоієрей Василій Лучик передав продукти харчування та візок для дітей з інвалідністю, які перебувають у Ніжинському дитячому будинку-інтернату.

20 жовтня 2022 року за благословенням митрополита Ніжинського і Прилуцького Климента священнослужителі ніжинських храмів передали до Ніжинського комунального підприємства «Школярик» продукти харчування для потреб українських військових, котрі перебувають на лікуванні, а також для навчальних закладів міста.

21 жовтня 2022 року клірики Миколаївського кафедрального собору міста Ніжин благочинний 1-го Ніжинського округу протоієрей Михаїл Борканин та архімандрит Іоанн (Шатіхін) доставили благодійну допомогу вихованцям Обласного соціального гуртожитку для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Цього ж дня секретар єпархіального управління протоієрей Валерій Дашко, благочинний 1-го Ніжинського церковного округу протоієрей Михаїл Борканин та голова єпархіального відділу з благодійності та соціального служіння протоієрей Олександр Гладиш вчергове доставили гуманітарну допомогу до Ніжинського міського будинку-інтернату.

Полтавська єпархія. 20 жовтня 2022 року помічник благочинного Котелевського округу, клірик Свято-Троїцького храму селища Котельва протоієрей Роман Довганич передав кошти, зібрані на благодійній ярмарці, для потреб дітей, які проходять лікування в онкогематологічному відділенні Дитячої міської клінічної лікарні Полтавської міської ради. Також отець Роман передав гуманітарну допомогу та молитовники пацієнтам лікарні.

23 жовтня 2022 року волонтери центру «Благо» на чолі з керівником єпархіального відділу благодійності та соціального служіння протоієреєм Андрієм Сімоном спільно з кліриками єпархії священником Олександром Голохвастим та протодияконом Георгієм Ліндом відвідали Полтавський навчального-реабілітаційний центр в селі Михайлівка, де перебувають сім’ї переселенців із зони бойових дій, діти-сироти, діти-інваліди.

Священники провели бесіди на духовно-моральні теми. Після цього волонтери з дітьми пограли в цікаві ігри та пригостили їх солодощами. Була надана гуманітарна допомога у вигляді бананів, печива, цукерок, йогуртів, тістечок тощо.

Запорізька єпархія. 21 жовтня 2022 року митрополит Запорізький і Мелітопольський Лука зустрівся з малозабезпеченими людьми. В ході зустрічі відбулася роздача гуманітарної допомоги від фонду протодиякона УПЦ Вадима Новінського багатодітним сім’ям, інвалідам, вимушеним переселенцям та іншим людям, які перебувають у складних життєвих обставинах. Загалом допомогу отримали 300 сімей.

Ізюмська єпархія.  У Вознесенському кафедральному соборі та Преображенському храмі міста Ізюм відбулася роздача медикаментів та харчових продуктів для потребуючих людей.

Кременчуцька єпархія. Митрополит Кременчуцький і Лубенський Миколай привіз із-за кордону гуманітарний вантаж для потреб українських воїнів, переселенців та біженців. Зокрема, завдяки людям доброї волі з міст Прага (Чехія) та Торунь (Польща) було зібрано близько 300 кілограм допомоги, до складу якої увійшли: одяг і взуття для дорослих та дітей, продукти харчування, засоби гігієни, побутова хімія, а також (для воїнів ЗСУ) спальні мішки з непромокаючими чохлами та можливістю застосовувати при температурі до -20°C, дрон, турнікети, тепла білизна.

Кременчуцька єпархія передала для воїнів ЗСУ чергову допомогу, до складу якої увійшли консерви, рідке мило, миючі та гігієнічні засоби, ліки й гемостатики.

Духовенство та віряни Кременчуцької єпархії у співпраці із волонтерами зібрали та передали чергову допомогу для жителів деокупованих територій.

Парафіяни храму Покрови Пресвятої Богородиці у селі Дмитрівка придбали продукти харчування для воїнів ЗСУ.

Також у Кременчуцькій єпархії активні парафіяни виготовляють для Захисників України окопні свічки.

БФ «Фавор» передав 20 родинам вимушених переселенців, які наразі перебувають у селі Маркевичеве Одеської області, продуктові набори, до складу яких увійшли гречка, манка, макарони, рис, олія, консерви м’ясні та рибні, чай/кава, джем, солодощі, побутова хімія тощо.

Підписуйтесь на наш канал у Телеграм

Просмотров: 342