У Чернівецькій єпархії у селі Лукавці освятили храм, збудований замість спаленого

27 жовтня 2022 року у селі Лукавці Вижницького району Чернівецької області освятили новий храм в ім’я преподобної Параскеви Сербської. Храм збудовано на місці старовинної церкви, спаленої два роки тому. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на пресслужбу Володимир-Волинської єпархії.

Чин освячення та першу Божественну літургію у новому храмі очолив митрополит Володимир-Волинський і Ковельский Володимир. Його Високопреосвященству співслужили вікарій Чернівецько-Буковинської єпархії архієпископ Хотинський Веніамін, настоятель храму протоієрей Василь Думітро та духовенство, яке прибуло на престольне свято.

Нагадаємо, храм на честь преподобної Параскеви Сербської спалили зловмисники вночі 15 квітня 2020 року, за чотири дні до святкування Світлого Христового Воскресіння. Вогонь повністю знищив дерев’яну будівлю 1898 року будівництва. Після пожежі громада звершувала богослужіння у переобладнаній трапезній. 17 травня 2020 року настоятель та парафіяни розпочали будівництво нової церкви.

Підписуйтеся на наш канал у Телеграм

Просмотров: 3123