Харків’яни організували свято для дітей у Святогірській Лаврі

Сьогодні у Святогірській Лаврі разом із дорослими проживає 23 дитини. Найменшому мешканцю обителі 5 місяців, найстаршому – 17 років.

25 жовтня 2022 року сюди прибули представники громадської організації Харківської єпархії «Діти Милосердя» та організували свято для дітей. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на пресслужбу Святогірської Лаври.

Для дітей шкільного віку, щоб допомогти їм пережити це лихоліття, в одному з приміщень монастиря нещодавно була організована школа. Викладають у ній вчителі, які опинилися тут також як біженці.

Не дати дітям війни позбутися дитинства Лаврі допомагають і волонтери.

Організація «Діти Милосердя» займається освітньою, виховною та волонтерською діяльністю і за минулі роки не раз підтримувала насельників Святогірської Лаври та біженців, що проживають у ній.

Волонтерів, які прибули в монастир, очолив клірик Покровського храму у Харкові ієрей Димитрій Макєєв. До своєї поїздки вони ретельно підготувалися.

«Ми дізналися, скільки дітей зараз перебуває в Лаврі, зв’язалися з ними й поставили кожному з них два запитання: “Що тобі потрібно?” і “Що тебе потішить?”. Відповіді вразили нас — вони були дуже простими та смиренними. Хтось просив ліхтарик, хтось настільну гру, хтось фрукти та навіть простий солодкий хліб, хтось матеріали для в’язання, для малювання, а один хлопчик слізно просив, щоб йому привезли скрипку, бо він дуже любить грати, а його власна залишилася у зоні боїв», – поділився отець Димитрій.

Виконання прохань розподілили між небайдужими людьми — здебільшого це були жителі Харкова та передмістя, підключились і представники інших областей України.

У результаті кожна лаврська дитина отримала посилку з бажаним подарунком усередині. Волонтери влаштували маленьким насельникам Лаври невелике свято: провели конкурси та ігри з врученням призів та мильними бульбашками. У всьому цьому брали участь переодягнені у ведмедів аніматори.

Також харків’яни привезли до Лаври ліки, осушувач повітря, будівельні матеріали (рулони плівки, клей для ремонту вибитих дверей та вікон, акумулятори для авто та ліхтарів, LED-стрічки), овочі та фрукти (ящики груш, винограду, імбиру, лимону, ківі, граната, бананів), 30 ящиків солодощів, яйця, сухе молоко.

Особисто дітям були передані малюнки від однолітків з побажаннями якнайшвидшого настання миру, а також чіпси, термоси, ліхтарики, горіхи, родзинки, курагу, пластівці, різні розвиваючі ігри, канцелярію, матеріали для в’язання, засоби гігієни та багато іншого.

«Діти Милосердя» обіцяють повертатися до Лаври знову і знову.

«Святогірська Лавра палко улюблена православними харків’янами, ми молимося за її насельників. Молимося про якнайшвидший настання миру і сподіваємося, що ми ще не раз зустрінемося і що й надалі даруватимемо один одному любов і радість», — поділився ієрей Димитрій Макєєв.

Підписуйтеся на наш канал у Телеграм

Просмотров: 213