Під завалами у Святогірській лаврі рятувальники знайшли тіла трьох загиблих біженців (оновлено)

29 жовтня 2022 року співробітники ДСНС України у Донецькій області приступили до проведення робіт з розбору завалів частково зруйнованої 5 червня внаслідок ворожого обстрілу 3-х поверхової будівлі на території Святогірської лаври. У ході розбору завалу знайдено тіла трьох осіб. Про це повідомляє пресслужба Святогірської Лаври, передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Зазначається, що 5 червня внаслідок прямого влучення снаряда до будівлі чоловічого готелю (корпус № 14) Святогірської Лаври загинули троє біженців — Олександр Фадєєв, Іоанн Старіков та Едуард Олександрович Петлицький. Від вибуху в корпусі обвалилися перекриття, під якими були загиблі. Їхні тіла не було можливим дістати та поховати. Інформація про загиблих була передана співробітникам ГУ ДСНС України в Донецькій області.

29 жовтня до Святогірської Лаври прибули рятувальники 6 Державного пожежно-рятувального загону та розпочали проведення робіт з розбору завалів корпусу № 14, внаслідок яких було виявлено тіла двох загиблих – Олександра та Іоанна. Цього дня особовим складом Слов’янського гарнізону здійснено розчищення та розбір 5 т будівельних конструкцій.

30 жовтня співробітники ГУ ДСНС України в Донецькій області продовжили роботи з розбору завалів та виявили тіло третього загиблого. Це був Едуард. Його засипало цеглою та уламками. Для того, щоб дістати тіло Едуарда, рятувальникам довелося розібрати тонни цегли та будівельного сміття.

Тіла трьох людей були відправлені до м. Краматорська на судмедекспертизу.

Від Головного управління для робіт у Святогірській Лаврі залучалося 6 осіб особового складу та 1 одиниця техніки.

Інформаційний відділ Святогірської Лаври звертається до родичів та знайомих загиблих повідомити інформацію про них на пошту Лаври [email protected]

За матеріалами прес-служби ГУ ДСНС України у Донецькій області

Підписуйтесь на наш канал у Телеграм

Просмотров: 1280