“Людей можна позбавити рукотворного храму, але не віри”. На Тернопільщині парафія захопленого храму відзначила престольне свято

31 жовтня 2022 року, у день памяті апостола і євангеліста Луки, митрополит Тернопільський і Кременецький Сергій відвідав з архіпастирським візитом парафію в ім’я святого апостола у с. Шумбар Шумського благочиння на Тернопільщині, у якої рейдери “ПЦУ” захопили храм. У наметовому храмі-скінії владика очолив Божественну літургію. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сторінку “Шумщина православна” у Facebook.

“Можна позбавити рукотворного храму людей, але храм душі ніякі сили не зможуть зруйнувати. Незламність духу та твердість у вірі проявили вірні с. Шумбар, які не піддалися спокусам та лишилися вірними Христу Спасителеві та добрими християнами”, – йдеться у повідомленні.

За богослужінням Його Високопреосвященству співслужили намісник Загаєцького монастиря архімандрит Герман, благочинний Шумського округу протоієрей Михаїл Костюк, настотель храму священник Сергій Жив’юк та гості у священному сані.

Особливо у цей день молитви лунали за Україну, настання миру, за воїнів-захисників.

Митрополит Сергій привітав парафіян із Престольним святом, призвав на усіх Боже благословіння та подарував духовну літературу.

Після того як прихильники “ПЦУ” за підтримки місцевої влади захопили храм УПЦ на честь апостола Луки, громада знайшла місце на приватній території та розпочала зведення нової церкви. Сьогодні служби проходять у просторому наметі.

Підписуйтеся на наш канал у Телеграм

Просмотров: 971