На Рівненщині православні віряни, у яких відібрали храм, відзначили престольне свято

4 листопада 2022 року, у день вшанування Казанської ікони Божої Матері, парафія УПЦ села Урвена Здовбицької ТГ відзначила своє престольне свято у невеличкій церкві, яку обладнали зі старого сільського будинку. Місцевий храм у релігійної громади УПЦ прихильники «ПЦУ» відібрали у 2019 році. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на пресслужбу Рівненської єпархії.

Підтримати православних християн села Урвена приїхали священники із сусідніх парафій.

Під час Літургії проповідь виголосив голова єпархіального відділу з питань міжконфесійного врегулювання протоієрей Василій Начев.

«Християнам звично молитися будь-де: в печері, в лісі чи в пристосованому приміщенні, бо вони всюди відчувають присутність Бога. В цьому будинку ви облаштували гарний храм, тут затишно і тепло. А ще тут тепло від присутності Христа та від ваших зусиль зберегти себе в Православ’ї», – зауважив отець Василій.

Храм на честь Казанської ікони Божої Матері в Урвені прибічники «ПЦУ» незаконно відібрали в релігійної громади УПЦ ще у лютому 2019 року. До рейдерства активно долучився колишній голова Здолбунівської РДА Сергій Кондрачук. Віряни УПЦ молилися в гаражі, який надали прихожани. Гараж не опалювався, але люди приходили на богослужіння. Пізніше вдалося купити старий будинок та силами релігійної громади обладнати у ньому храм.

Просмотров: 6344