Старовинна Барська ікона Божої Матері повернулася в рідну обитель

4 листопада 2022 року старовинний список Барської ікони Божої Матері було повернено до Барського жіночого монастиря Вінницької єпархії. До цього у зв’язку із закриттям Барської обителі безбожною радянською владою місцем перебування ікони був Миколаївський Шаргородський чоловічий монастир. Про це повідомляє пресслужба Вінницької єпархії, передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Перед поверненою святинею митрополит Вінницький і Барський Варсонофій звершив молебень. Під час богослужіння були піднесені сугубі молитви про перемогу над ворогами і мир для України.

Після молебню владика звернувся до всіх присутніх зі словом проповіді та привітав усіх із цією визначною й історичною подією для Вінницької єпархії.

«Божа Матір повернулась в Свою рідну обитель в цьому старовинному, намоленому і, віримо, чудотворному образі» — зазначив архіпастир.

Його Високопреосвященство подякував настоятельці Барського монастиря ігумені Антонії (Стеценко), старшій сестрі монастиря монахині Димитрії (Філіковій), а також економу єпархіального управління архімандриту Єноху (Тораку) за організацію повернення святині до її рідного дому.

Також митрополит Варсонофій закликав усіх вірних постійно підносити молитви за нашу багатостраждальну Церкву.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram

Просмотров: 861