Настоятель Борисо-Глібського храму у Переяславі розповів подробиці його побиття «віруючими» з «ПЦУ» (відео)

Агресія і застосування брутальної фізичної сили представниками «ПЦУ», побиття та залякування священників, жінок та дітей  стають ледь не щоденною хронікою релігійного життя в Україні. Настоятель храму в ім’я святих Бориса і Гліба міста Переяслав священник Олег Родіонов розповів подробиці рейдерської атаки на храм прихильників «ПЦУ». Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на Telegram-канал «ДОЗОР на “Першому Козацькому”».

Нагадаємо, 5 листопада 2022 року, близько 5:30 у мікрорайоні Борисівка Переяславської міської ради група рейдерів зламали замки на дверях Борисо-Глібського храму УПЦ. Настоятель храму священник Олег Родіонов, який живе на території храму, вийшов на вулицю і намагався не допустити наруги над святинею. У відповідь на це агресивні рейдери побили отця Олега та його дружину.

За словами настоятеля, коли він та його дружина прокинулися від гучних звуків, то вийшли на подвір’я подивитися, що відбувається, і побачили групу людей – близько 15 осіб, які збивали замки із храму.

«Матушка знімала на телефон. Я підійшов до храму і запитав: “Що ви робите?”. Вони відповіді не надали», – розповідає священник.

Отець Олег спробував завадити незаконному проникненню до храму, але його повалили на землю та почали бити.

«Коли мене повалили, то добряче потоптали, як стадо слонів. Був глухий удар по голові», – згадує священник.

У матушки рейдери силою відібрали телефон і видалили відеозапис.

Окрім того, злочинці залили настоятелю обличчя газом.

Священник зняв побої та написав заяву до поліції.

Просмотров: 469