На Волині освятили Покровський храм замість захопленого, в Сумах освячено нову церкву в ім’я прп. Сергія Радонезького

6 листопада 2022 року архієпископ Волинський і Луцький Нафанаїл освятив престол Покровського храму села Нуйно Камінь-Каширського району Волинської області, який збудували менше аніж за рік замість захопленого прибічниками “ПЦУ”. Цього ж дня митрополит Сумський і Охтирський Євлогій звершив чин Великого освячення новозбудованого храму в ім’я преподобного Сергія Радонезького у Сумах. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на пресслужби Волинської та Сумської єпархій.

Після чину освячення архієпископ Нафанаїл звершив Божественну літургію, за якою владиці співслужили благочинний округи протоієрей Степан Михалюк, настоятель храму протоієрей Олександр Галузій, завідуючий канцелярією єпархії архімандрит Паїсій (Хомич) та гості у священному сані.

На Малому вході керуючий єпархією, з благословення Предстоятеля УПЦ, відзначив настоятеля храму високою церковною нагородою – митрою.

Після завершення богослужіння владика відзначив благодійників та активних прихожан церковними орденами та медалями “Волинської ікони Божої Матері”, благословенними грамотами та звернувся до усіх присутніх з вітальним словом.

Нагадаємо, після відходу колишнього настоятеля в розкол релігійна громада УПЦ села Нуйно втратила свій основний – Преображенський храм. Парафія, яка нараховує близько 200 віруючих, зареєструвалася як нова юридична особа, проте невдовзі її також перереєстрували в “ПЦУ” без будь-яких зрозумілих підстав. Віряни, які разом з новим настоятелем стали збиратися на молитву в приватному будинку, звернулися до влади з проханням дозволити їм молитися в невеликому цвинтарному Покровському храмі, який стояв опечатаний. Ігноруючи звернення громади, другий сільський храм влада також передала на користь “ПЦУ”. У вересні 2020 року архієпископ Волинський і Луцький Нафанаїл звершив Чин закладки нового Покровського храму у селі Нуйно. 

Чин великого освячення новозбудованого храму та Божественну літургію митрополит Євлогій звершив у співслужінні благочинного Сумського міського церковного округу протоієрея Миколая Смакоуза, настоятеля храму протоієрея В’ячеслава Темного та кліриків єпархії.

Проповідь Архіпастиря після читання Святого Євангелія за Літургією була присвячена значенню храму як місця особливої присутності Божої в житті кожного християнина.

Після богослужіння керуючий єпархією вручив настоятелю протоієрею В’ячеславу Темному орден святого рівноапостольного князя Володимира Великого II ступеня, якої він був удостоєний Блаженнішим Митрополитом Київським і всієї України Онуфрієм.

Благодійникам, а також тим, хто особливо потрудився у будівництві й оздобленні нового храму, були вручені церковні нагороди: ордени Української Православної Церкви, Відзнаки митрополита Сумського і Охтирського та Архієрейські грамоти.

Підписуйтесь на наш канал у Телеграм

Просмотров: 1139