В Одеській єпархії митрополит Агафангел освятив храм та каплицю (відео)

8 листопада 2022 року, в день пам’яті великомученика Димитрія Солунського, митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел освятив верхній храм Трьохсвятительської церкви в селі Холодна Балка Одеського району на честь Сербських святих та Олексія Голосіївського, а також звершив освячення каплиці на честь мученика Іоанна Воїна. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на пресслужбу Одеської єпархії.

Після чину освячення храму митрополит Агафангел очолив святкову Божественну літургію. На малому вході владика нагородив настоятеля храму протоієрея Димитрія Гарчука відзнакою «Касперівська ікона Божої Матері».

Протоієрей Димитрій Гарчук, крім настоятельства, також несе послух секретаря Синодальної Літургічної комісії УПЦ і нещодавно видав збірку молитов «Медичний требник», яка є результатом 2-річної праці Синодальної Літургічної комісії. До кодексу увійшли поряд із традиційними нові молитовні тексти, затверджені Священним Синодом УПЦ: благословення лікарні, молебень за сім’ю, чин благословення вагітної жінки, моління за дітей з аутизмом та синдромом Дауна та інші.

Також митрополит Агафангел у співслужінні настоятеля Трьохсвятительського храму та духовенства єпархії звершив освячення каплиці на честь мученика Іоанна Воїна.

Цього ж дня у Кам’янській єпархії освячено храм в ім’я святого апостола Филипа.

Підписуйтесь на наш канал у Телеграм

Просмотров: 543