З молитвою на колінах духовенство і віряни у різних єпархіях провели у вічність полеглих Героїв (оновлено)

У Чернівецькій, Тернопільській, Полтавській, Мукачівській, Ніжинській, Волинській, Рівненській, Житомирській, Кам’янській та Одеській єпархіях відбулися відспівування полеглих воїнів, які захищали Україну від російської агресії. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на єпархіальні пресслужби.

Нещодавно у Чернівецькій єпархії провели в останню путь двох загиблих Захисників України.

2 листопада у храмі на честь Успіння Пресвятої Богородиці села Василівка  Сокирянського благочиння відбулося відспівування полеглого воїна Андрія Граму. Чин похорону очолив протоієрей Іоанн Чаглей.

6 листопада у храмі в ім’я святого великомученика Димитрія села Рукшин Хотинського благочиння відспівали полеглого воїна Станіслава Мельничука. Чин похорону очолив благочинний Хотинського округу протоієрей Анатолій Мандрюк.

Чернівецько-Буковинська єпархія висловлює співчуття родинам Героїв та просить всіх молитись за упокій їхніх душ.

3 листопада 2022 року у місті Почаїв духовенство та місцеві жителі зустріли тіло полеглого Захисника України Володимира Сирова, уродженця села Старий Почаїв Почаївської ТГ. Священнослужителі Тернопільської єпархії відслужили заупокійну літію, після чого тіло Героя повезли для звершення чину відспівування у його рідне село.

4 листопада помічник благочинного Великобагачанського округу Полтавської єпархії священник Віталій Фазан у співслужінні духовенства благочиння звершив чин відспівування 21-річного Захисника України Максима Кулинича.

Воїн Максим був розвідником – помічником гранатометника. Військовий загинув 20 жовтня під час виконання бойового завдання у Донецькій області в результаті мінометного обстрілу.

Цього ж дня священнослужителі Мукачівської єпархії відспівали загиблого воїна Юрія Дубякова.

Чин похорону очолив благочинний Берегівського округу протоієрей Василій Ломага. Відбулося заупокійне богослужіння у Вознесенському храмі села Бовтрадь.

5 листопада 2022 року благочинний Бобровицького округу Ніжинської єпархії протоієрей Миколай Дорошко у співслужінні духовенства благочиння звершив чин відспівування полеглого воїна Дмитра Харченка.

«Захисник України сержант Дмитро Харченко загинув 31 жовтня 2022 року під час виконання бойового завдання поблизу села Володимирівка на Донеччині, отримавши смертельні поранення. Вдома на нього чекали мама та брат», – повідомляє єпархіальна пресслужба.

Поховали Героя у селі Марківці.

6 листопада благочинний Носівського церковного округу Ніжинської єпархії протоієрей Михаїл Гулик у співслужінні духовенства благочиння звершив чин поховання воїна Феодосія Супруна.

Феодосій героїчно загинув поблизу населеного пункту Терни на Донеччині 31 жовтня 2022 року під час виконання бойового завдання. Вдома у нього залишились дружина та двоє дітей. Поховали захисника Батьківщини на кладовищі у Носівці.

6 листопада у Покровському храмі селища Цумань клірики Волинської єпархії звершили чин похорону загиблого воїна Віталія Арендарчука.

Очолив заупокійне богослужіння благочинний Цуманської округи протоієрей Віктор Михалевський у співслужінні настоятеля парафії протоієрея Михаїла Кулакевича та священників благочиння.

Цього ж дня у Покровській церкві села Вельбівно Рівненської єпархії провели в останню дорогу 33-річного воїна Володимира Климчука.

Чин похорону у співслужінні духовенства єпархії очолив благочинний Острозького округу протоієрей Олександр Максимчук.

7 листопада у храмі в ім’я святого апостола Якова міста Житомир відбувся чин заочного відспівування загиблого Захисника України Олександра Стакан.

«Нажаль, тіло спочилого воїна неможливо доставити на підконтрольну Україні територію. Олександру було 42 роки, в нього залишилась дружина та двоє дітей, серед яких одна неповнолітня. Сім’я спочилого є постійними прихожанами храму святого апостола Якова, що на Вільському кладовищі», – повідомляє єпархіальна пресслужба.

Богослужіння очолив настоятель храму протоієрей Іоанн Шевченко у співслужінні духовенства Житомирської єпархії.

Наприкінці заупокійної молитви священник звернувся зі словом підтримки та співчуття до рідних та близьких Героя.

7 листопада у селищі Курилівка Петриківському районі Дніпропетровської області відбулося відспівування загиблого воїна Сіданченко Віталія Олександровича 1978 року народження. Полеглий воїн загинув 27 жовтня, захищаючи нашу країну від російських загарбників. Відспівування звершили священнослужителі Кам’янської єпархії.

Упродовж жовтня у храмах Одеській єпархії духовенство та віряни проводжали в останню дорогу багатьох своїх земляків, які поклали життя за свободу і незалежність народу України:

  • В Архангело-Михайлівському храмі села Дивізія здійснили чин похорону воїна ЗСУ Андрія Волкова, який загинув у Донецькій області;
  • У храмі в ім’я святителя Миколая у селі Трудове Кілійського округу провели в останню путь воїна Івана Фунтового, що загинув на Миколаївщині;
  • У Білгород-Дністровському священнослужителі звершили відспівування загиблого воїна Сергія Шевчука;
  • У Болграді міське духовенство відспівало воїна Олександра Калова, чиє життя обірвалося у боях під Херсоном;
  • У Петро-Павлівському храмі села Нова Долина відбулося відспівування загиблого Захисника України Юрія Науменка;
  • У місті Рені духовенство району звершило відспівування загиблого військовослужбовця Євгенія Бугайова;
  • У селі Корсунці Южненського благочиння попрощались із майором Сергієм Лобатенком, який загинув, виконуючи бойове завдання у Запорізькій області;
  • В Одесі, у храмі в ім’я святителя Луки та святої мучениці Валентини, в останню путь провели воїна Ігоря Дороганчука;
  • У Миколаївському храмі села Виноградівка було звершено чин погребіння воїна Ігоря Попаза, який загинув під час артилерійського обстрілу в Херсонській області;
  • В Успенському храмі міста Чорноморськ (Олександрівка) провели в останню путь загиблих воїнів Михайла Соловйова та Дениса Федішина;
  • В Успенському храмі села Плахтіївка благочинний Саратського округу очолив чин відспівування воїна Ігоря Оснача, що загинув на Херсонщині;
  • В Овідіополі в останню путь провели загиблого воїна Сергія Тишинського;
  • В Архангело-Михайлівському храмі села Михайлівка благочинний Саратського округу очолив чин відспівування загиблого воїна Василя Лиходька;
  • У Димитрівському храмі Кілії попрощалися із Захисниками України Сергієм Владиченком та Денисом Мокану;
  • В Авангарді, у храмі святих мучеників Віктора та Ірини, провели в останню путь загиблого воїна-добровольця Миколу Дзіковського, земний шлях якого закінчився під час запеклих боїв на південному напрямку;
  • В Архангело-Михайлівському храмі села Михайлівка відбулося відспівування загиблого воїна Руслана Аубакірова;
  • У Петро-Павлівському храмі села Тарутино відспівали воїна Бориса Януркаєва, що загинув у Запорізькій області;
  • В Ізмаїлі міське духовенство звершило чин відспівування загиблих воїнів Сергія Левченка та Віктора Логінова;
  • В селі Ларжанка Ізмаїльського району в останню путь провели воїна Олександра Караяні, який загинув на Херсонському напрямку.

Вічна пам’ять полеглим Героям воїнам Андрію, Станіславу, Володимиру, Максиму, Георгію, Віталію, Володимиру, Олександру, Андрію, Іоанну, Сергію, Олександру, Георгію, Євгенію, Сергію, Ігорю, Ігорю, Михаїла, Діонісію, Ігорю, Сергію, Василію, Сергію, Діонісію, Миколаю, Руслану, Борису, Сергію, Віктору, Олександру, Димитрію, Феодосію, Віталію!

Просмотров: 482