Предстоятель очолив урочистості з нагоди Актового дня Київської духовної академії і семінарії

9 листопада 2022 року, в день пам’яті небесного покровителя Київських духовних шкіл преподобного Нестора Літописця та Собору святих Київської духовної академії, у Києво-Печерській лаврі відбулися урочистості з нагоди Актового дня КДАіС. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ. 

Блаженніший владика очолив Божественну літургію в Успенському соборі Києво-Печерської обителі  у співслужінні сонму архієреїв, викладачів, випускників та гостей Київських духовних шкіл у священному сані. 

Після святкового богослужіння в актовому залі Лаври відбувся річний акт Київської духовної академії і семінарії. Захід очолив Блаженніший Митрополит Онуфрій.

Після спільної молитви Предстоятель звернувся до присутніх з вітальним словом.

«Потрібно пам’ятати про те, що ми не тільки свідки історії, ми є її творцями, — зокрема сказав Блаженніший владика. — Кожна людина робить свій вклад в історію. Можливо хтось творить і щось негативне, але ми покликані творити позитивне. Ми повинні прикрашати історію, по-перше, своїм добрим християнським життям, і своїм жертовним служінням, яке ми звершуємо як пастирі, як майбутні пастирі — це є ті діаманти, якими ми повинні прикрашати сторінки історії».

Потім зі звітом про діяльність Київської духовної академії в останній навчальний рік виступив проректор з навчально-методичної роботи КДАіС архімандрит Філарет (Волошин). Секретар Вченої ради КДА архімандрит Митрофан (Божко) виголосив актову доповідь, присвячену 375-й річниці смерті святителя Петра Могили.

Архієпископ Арцизький Віктор передав вітання від митрополита Одеського і Ізмаїльського Агафангела. Потім виступив Юрій Євгенович Решетніков, заступник голови Ради з питань співпраці з церквами та релігійними організаціями при Міністерстві освіти і науки України.

Проректор КДА з науково-богословської роботи Володимир Вікторович Бурега презентував нові наукові видання Академії.

Викладачам КДАіС були присвоєні чергові вчені звання. Блаженніший владика вручив церковні нагороди викладачам і співробітникам Академії. Кращі студенти духовних шкіл отримали стипендії імені Блаженнішого Митрополита Володимира (Сабодана) та Предстоятеля УПЦ.

Просмотров: 749