Творити світлу, красиву, духовну історію — Слово Предстоятеля в День пам’яті покровителів Київських Духовних шкіл (відео)

Блаженніший Митрополит Онуфрій під час Акту Київської академії і семінарії в день пам’яті преподобного Нестора Літописця підкреслив, що кожна людина є не тільки свідком, а й творцем історії, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Преподобний Нестор — це видатна постать в історії Церкви та в історії нашої Держави, — зазначив Блаженніший владика. — Він за допомогою слова зумів закарбувати ті сторінки життя, які проходили під час його земного буття, адже був свідком великих подвигів, які звершували преподобні отці наші печерські, описав житіє багатьох подвижників і передав нам красу того монашеського подвигу, який звершували наші попередники. Преподобний Нестор не тільки торкався церковного життя, він також висвітлював деякі сторінки світського життя і показував той красивий імпульс, який зробило для Русі прийняття Християнства, коли Русь була хрещена в Православну віру».

За словом Першосвятителя, «кожна людина є і свідком, і творцем історії».

«Потрібно пам’ятати про те, що ми не тільки свідки історії, ми є її творцями, — сказав Блаженніший владика. — Кожна людина робить свій вклад в історію. Можливо хтось творить і щось негативне, але ми покликані творити позитивне. Ми повинні прикрашати історію, по-перше, своїм добрим християнським життям, і своїм жертовним служінням, яке ми звершуємо як пастирі, як майбутні пастирі — це є ті діаманти, якими ми повинні прикрашати сторінки історії».

Архіпастир побажав Божого благословення на цьому шляху, яке «допомагатиме, укріплятиме нас, попри складнощі та труднощі сьогоднішнього життя, жити далі й творити світлу красиву духовну історію».

Просмотров: 369