У різних єпархіях духовенство та віряни провели у вічність воїнів, які героїчно боролися за свободу народу України

8—9 листопада у Вінницькій, Кременчуцькій, Олександрійській, Полтавській та Ніжинській єпархіях відбулися відспівування полеглих воїнів, які героїчно боролися за свободу України та давали відсіч російській агресії. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на єпархіальні пресслужби.

8 листопада у Вінницькій єпархії в останню дорогу провели загиблого воїна Ігоря Гарника.

Чин відспівування полеглого Захисника України відбувся у храмі на честь Покрову Пресвятої Богородиці, що в мікрорайоні Пирогово міста Вінниця. Очолив заупокійне богослужіння протоієрей Антоній Ковтонюк.

Митрополит Вінницький і Барський Варсонофій висловлює щирі співчуття родині та близьким загиблого воїна, дякуючи йому за подвиг захисту нашої держави від агресора.

У Покровському храмі смт. Чорнухи Кременчуцької єпархії прощалися із полеглим воїном Віктором Запорізьким. Чин відспівування Героя звершив протоієрей Петро Марканич.

Клірики Олександрійської єпархії протоієрей Димитрій Городецький та протоієрей Михаїл Царук звершили чин відспівування Захисника Вітчизни Сергія Дейліка.

Поховали героя на центральному цвинтарі рідного селища Петрове.

У Полтавській єпархії відбулося прощання із двома загиблими Героями.

8 листопада у селі Сари благочинний Гадяцького округу протоієрей Ігор Цебенко у співслужінні кліриків благочиння очолив чин відспівування загиблого Захисника України Олександра Явтушенка. Поховали воїна поряд із батьками. У полеглого Героя залишилися двоє синів, дружина та сестра.

9 листопада у селі Руденківці настоятель місцевого Пантелеймонівського храму священик Олександр Мельник звершив чин відспівування полеглого Захисника України Антона Дігтяря. Полеглому Герою було 22 роки.

9 листопада у селі Стрільники, що на Чернігівщині, священники Ніжинської єпархії звершили чин похорону  воїна Володимира Дзюби.

Вічна пам’ять полеглим воїнам Ігорю, Віктору, Сергію, Олександру, Антонію, Володимиру!

Просмотров: 403