У єпархіях УПЦ допомагають біженцям, нужденним, захисникам і лікарням – Репортаж. Ч. 99

Захисники України, вимушені переселенці, люди, які опинилися у складних життєвих обставинах, та всі нужденні отримують різносторонню допомогу від духовенства, волонтерів і вірян Української Православної Церкви. Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ публікує дев’яносто дев’яту частину репортажу про справи милосердя у різних єпархіях України.

Попередня частина репортажу: Репортаж, частина 98.

Київська єпархія. 6 листопада волонтери Троїце-Іонинського монастиря міста Київ провели благодійний ярмарок. Зібрані кошті будуть використані для закупівлі кровоспинних турнікетів для ЗСУ.

Завдяки плідній співпраці фонду «‎Фавор» з релігійною громадою Іллінського храму села Першотравенка Кам’янської єпархії на чолі зі священником Олександром Лютенко, Оболонською районною організацією Товариства Червоного Хреста та «БФ Козацький легіон» нужденні у Києві та Харкові отримали 500 буханок хлібу.

Одеська єпархія. Голова єпархіального відділу по взаємодії зі Збройними Силами України протоієрей Ілля Маніта відвідав наших військових, які на даний момент проходять лікування в лікарнях міста Одеса. Завдяки зусиллям парафіян одеських храмів та небайдужих доброчинців було придбано та передано військовим комплекти білизни, взуття, одяг, а також смаколики.

Від імені митрополита Одеського і Ізмаїльського Агафангела отець Ілля подякував воїнам за їхні подвиги, побажав найшвидшого одужання та миру

Волонтерська команда команда Одеської єпархії закупила та передала будівельні матеріали для забезпечення електроенергією багатоповерхового житлового будинку «Тірас», у який цього року, у Велику Суботу, влучила російська ракета.

Кіровоградська єпархія. За 8 місяців повномасштабного російського вторгнення парафія Благовіщенського храму міста Кропивницький видала близько 22 700 бескоштовних обідів нужденним та вимушеним переселенцями.

Обіди готуються і видаються кожного дня.

Кременчуцька єпархія підготувала для відправки на передову чергову партію кровоспинних бинтів та наборів одноразового душу для військових ЗСУ на передовій.

Окрім того, єпархіальний куратор по сортуванню та логістиці допомоги біженцям та воїнам протоієрей Костянтин Маслов відправив на передову до двох підрозділів посилки з за дощовиками, аптечками, термобілизною, кровоспинними бинтами, одноразовими душами, окопними свічками та кавою.

Також від Кременчуцької єпархії для жителів прифронтових зон було надіслано пральний порошок та засоби гігієни.

Олександрійська єпархія. 2 листопада 2022 року за благословенням митрополита Олександрійського і Світловодського Боголєпа та за посередництва волонтерів було надано чергову продуктову допомогу для ЗСУ у зону бойових дій.

Клірик Олександрійської єпархії протоієрей Олександр Шнякін вчергове передав для воїнів ЗСУ на передову  маскувальні сітки, необхідне приладдя, а також ікони.

1 листопада 2022 року при Покровському монастирі міста Олександрія вчергове організували благодійний обід.

Ніжинська єпархія. Благочинний Ічнянського округу протоієрей Василій Ясенівка передав від єпархії гуманітарну допомогу до харчоблоку Центральної міської лікарні у місті Ічня.

Полтавська єпархія. 2-3 листопада настоятель Пантелеймонівського храму села Руденківка та Миколаївського храму села Дубина Новосанжарського благочиння священник Олександр Мельник передав Захисникам України гуманітарну допомогу у вигляді продуктів харчування, яку зібрали парафіяни.

2 листопада волонтери центру «Благо» на чолі з керівником єпархіального відділу благодійності і соціального служіння протоієреєм Андрієм Сімоном та кліриками Полтавської єпархії протоієреєм В’ячеславом Кондратенком й ієреєм Миколаєм Криловим відвідали Полтавську дитячу міську клінічну лікарню та Полтавський центр адаптації для бездомних осіб і звільнених із місць позбавлення волі.

Духовенство та волонтери поспілкувалися з підопічними соціальних закладів на духовні теми.

З Гуманітарного центру Полтавської єпархії нужденним була надана допомога у вигляді продуктів харчування, ліків, засобів гігієни. Також, були передані речі першої необхідності які пожертвували небайдужі люди.

Адміністрація і ті, хто отримали допомогу, висловили щиру вдячність благодійникам.

6 листопада на території Полтавського Хрестовоздвиженського жіночого монастиря відбувся благодійний ярмарок на підтримку Катерини Дашевської.

Катерина Дашевська є багаторічним волонтером центру «Благо». Неодноразово вона виступала організатором благодійних ярмарків та акцій на підтримку онкохворих дітей. Кілька місяців тому у неї було виявлено злоякісну пухлину, діагноз – саркома Юінга. Наразі проведено операцію по її видаленню та продовжується лікування у Національному інституті раку у столиці.

10 листопада з 09:00 у Гуманітарному центрі Полтавської єпархії для вимушених переселенців роздавали гуманітарну допомогу, яку закупили за сприянням Полтавського Хрестовоздвиженського та Богородицького Горбанівського жіночих монастирів.

Запорізька єпархія. 4 листопада 2022 року міська багатопрофільна лікарня екстреної та швидкої медичної допомоги №5 міста Запоріжжя отримала дороге електрохірургічне обладнання від Запорізької єпархії.

Нове обладнання, за словами лікарів, допоможе якісно та професійно надавати допомогу всім постраждалим.

4 листопадаза благословенням Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія  митрополит Запорізький та Мелітопольський Лука вручив 100 продовольчих сертифікатів сім’ям вимушених переселенців, нужденним та особам, які постраждали внаслідок ракетного обстрілу.

Парафіяни храму при Міській лікарні №9 пошили та передали чергову партію подушок дитячого розміру для переселенців.

Криворізька єпархія. В приміщенні Територіального центру соціального обслуговування №1 в Інгулецькому районі відбулася видача продуктових наборів харчування тривалого зберігання для малозабезпечених.

Надання гуманітарної підтримки городянам відбулось за ініціативи голови сімейного відділу Криворізької єпархії протоієрея Романа Борака та підтримки Благодійного фонду клірика УПЦ протодиякона Вадима Новинського.

Житомирська єпархія. Духовенство та парафіяни Миколаївського собору міста Бердичів відправили до Центрального гуманітарного штабу міста черговий вантаж із бутильованою водою, хлібобулочними і макаронними виробами та іншими продуктами харчування (консервацією, крупами, фруктами і солодощами). Дана допомога буде передана для військових ЗСУ, вимушених переселенців, нужденних та немічних.

Благодійні пожертви до дня Димитрівської поминальної суботи (хліб, батони тощо) були передані до геріатричного пансіонату та Бердичівської виправної колонія № 70.

7 листопада Благовіщенський собор міста Коростишів передав чергову допомогу для потреб Збройних Сил України.

До складу допомоги входили: продукти харчування, олія, картопля, консервації, солодощі, засоби особистої гігієни. Також була надана фінансова допомогу.

Чернівецька єпархія. 1 листопада єпархіальне управління передало близько 1,5 тонни овочів та круп на потреби ОКНП Чернівецької обласної психіатричної лікарні.

31 жовтня Управління Чернівецько-Буковинської єпархії передало 60 пледів та продукти харчування до Чернівецького слідчого ізолятора.

Хмельницька єпархія. 3 листопада парафії Летичівського району передали чергову допомогу для наших Захисників.

7 листопада прихожани Успенського храму селища Летичів передали до місцевого волонтерського штабу солодощі, хліб, цукор, муку.

Мукачівська єпархія. Молодіжка собору на честь Різдва Божої Матері продовжує щонеділі годувати бездомних міста Мукачево. Добру справу молоді люди здійснюють разом на чолі з архідияконом Діонісієм (Гангуром).

Харківська єпархія. За підтримки представниці ГО «Солідарна молодь» Базілевич Катерини та небайдужих громадян, клірики  Харківської єпархії священник Микита Тулуп, священник Богдан Сушняк, священник Даниїл Голенко спільно з командою єпархіальних волонтерів доставили гуманітарну допомогу на деокуповані території України (Ізюм, Куп’янськ, Ковшарівка тощо).

Продуктові набори були доставлені в Харківській області в населенні пункти як Ізюм, Куп’янськ, Ковшарівка.

Овруцька єпархія. 7 листопада Василівський жіночий монастир міста Овруч передав для воїнів ЗСУ продуктову допомогу.

Володимир-Волинська єпархія. 7 листопада вихованці недільної школи, що діє при храмі преподобного Агапіта Печерського в смт Ратне, під керівництвом настоятеля храму протоієрея Ігоря Антонюка та вчителя Олени Коляди виготовляли окопні свічки для воїнів ЗСУ. Спільними зусиллями їм вдалося виготовити 110 окопних свічок. Тривалість горіння однієї – близько трьох годин.

Підписуйтесь на наш канал у Телеграм

Просмотров: 149