Вісім карет швидкої та гуманітарний вантаж передані у Херсон від Української Православної Церкви і Фонду Вадима Новинського (+відео)

У четвер 17 листопада 2022 року, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, Українська Православна Церква та БФ протодиякона Вадима Новинського «Покров» провели спільну благодійну акцію: у постраждалі від багатомісячної окупації місто Херсон та Херсонську область було передано вісім автомобілів швидкої допомоги та гуманітарний вантаж. Супровідну групу очолив Керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Перед відправкою владика Антоній освятив усі авто.

«Як християни, ми розпочали цю добру справу з молитви — освятили ці автомобілі, — сказав архієрей. — І сьогодні відправляємося з ними до зовсім нещодавно звільненого Херсона. Сподіваємося, що до вечора ми туди доїдемо та передамо ці автомобілі на службу людям, які там залишилися».

Митрополит Антоній наголосив, що Українська Православна Церква — Церква українського народу і тому розділяє з ним і радості, і прикрощі.

«Ми переживаємо і радості, і скорботи та біди, які сьогодні є в Україні. І ми щодня молимося, аби Господь укріпив кожного українця. Усі ми, як патріоти своєї Батьківщини, трудимося кожен на своєму місці для того, щоб у нашій державі скоріше запанував мир. І ця невелика допомога, яка сьогодні буде передана Херсону, — думаю, є свідченням внутрішнього болю, що є у кожного з нас — кожного священника, кожного мирянина Української Православної Церкви», — сказав Керуючий справами УПЦ.

Як повідомив директор Фонду Вадима Новинського Дмитро Сергєєв, до кожної машини було додатково завантажено харчові продукти, дефібрилятори, складні та вакуумні ноші, а також ліки, яких зараз гостро потребують медики Херсону: знеболюючі, жарознижуючі препарати, антибіотики.

Гуманітарний конвой був у дорозі весь день і досяг пункту призначення — Білозерської центральної районної лікарні у смт Білозерка Херсонської області — вже пізно ввечері.

«Милістю Божою, ми сьогодні досягли Херсонщини. Зараз ми на території Білозерської лікарні, — сказав митрополит Антоній після прибуття. — Війна — це завжди розруха, це завжди страждання. І ми відчули це, коли їхали сьогодні нашим гуманітарним конвоєм, проїжджаючи крізь багато блокпостів. Але особливо це відчулося, коли ми проїхали Миколаїв: дорога була вкрита вибоїнами від снарядів, вздовж дороги стоять розбиті хати, уражена військова техніка. І все це створює внутрішній настрій небезпеки. Навіть запах повітря війни впливає психологічно на настрій людини».

Зустрівши гумконвой, головний лікар Білозерської центральної районної лікарні Дмитро Доманський подякував благодійникам. «Це вкрай необхідна і надважлива у цей час допомога для нас. Ви знаєте, що у Херсоні тільки-но припинилася окупація і, на жаль, багато машин швидкої було вивезено з нашої території. При цьому дуже багато людей залишилися у місті та потребують нашої допомоги. Тож таке оновлення автопарку швидких — це дуже вагома допомога нам. Українська Православна Церква — це Церква українського народу. Добре, що у цей важкий час ми об’єднуємося. Хай Господь береже, допомагає вам у ваших трудах!» — побажав лікар усім, хто взяв участь у гуманітарному транші.

Просмотров: 489