У Святогірську лавру доставили чергову допомогу від Київської єпархії та 35 тонн вугілля для скиту в Адамівці

18 листопада 2022 року шостий транш гуманітарної допомоги від Київської єпархії прибув у Святогірську лавру для насельників обителі та біженців, що ховаються в ній. У вантаж загальною вагою 10 тонн увійшли харчі та засоби гігієни, 150 спальних матраців та 50 комплектів постільної білизни. Також доставили гуманітарну допомогу та 35 тонн вугілля в Іоаннівський скит у с. Адамівка, які були придбані на пожертвування, які надходять на реквізити Лаври від небайдужих до її долі людей. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на пресслужбу Святогірської лаври.

Доправили допомогу голова відділу соціального служіння та благодійності Київської єпархії, настоятель храму на честь ікони Божої Матері «Тихвінська» у м. Боярка протоієрей Андрій Дворовий та його брат, настоятель Пантелеїмонівського храму у м. Боярка протоієрей Костянтин Дворовий.

Транш став можливим завдяки Фонду Блаженнішого Митрополита Онуфрія «Мир Вам», БФ протодиякона Вадима Новинського, ієрархам та співробітникам Київської митрополії, парафіянам храму на честь святителя Феодосія Чернігівського у Києві та Тихвінської церкви у м. Боярка.

Того ж дня батюшки попрямували до Покровського монастиря в м. Лиман, щоб передати гуманітарний вантаж його насельницям.

У слові подяки намісник Лаври митрополит Святогірський Арсеній спочатку пояснив, чим корисна милостиня для самих благодійників.

«Святі отці кажуть, що людина буває схожою на Бога, коли творить справи милосердя та справи прощення», — сказав владика Арсеній і нагадав, що за милосердя людина отримує нагороду. Адже Господь сказав: «Блаженні милостиві, бо помилувані будуть» (Мф. 5:7).

Намісник Святогірської обителі подякував Предстоятелю Української Православної Церкви та усім благодійникам за допомогу та проявлену любов.

«Сьогодні я низько кланяюся всім благодійникам — від Блаженнішого Митрополита Онуфрія, архієреїв та пастирів до простих мирян, які у цей складний час допомагають Святогірській Лаврі. Чимало людей, може, жодного разу не бачили Святогірську обитель, але, маючи любов у душі, цією любов’ю поділилися. У чому вона висловилася? Пожертвувані засоби, одяг, харчові продукти, медичні препарати… Все це – речове втілення любові, яка живе у душах парафіян нашої Церкви. І ця любов спасає людей і нашу країну, тому що її (любов) бачимо не тільки ми, грішні люди, але й ангели-охоронці, Божа Матір і Господь Бог, Який дав нам заповідь: “Любіть один одного” (Ін. 13: 34)», – сказав митрополит Арсеній.

Просмотров: 313