В Мережі опублікували відео, як клірик “ПЦУ” ломом відкриває храм у Переяславі на Київщині

13 листопада 2022 року група прихильників “ПЦУ” прийшла до храму святих князів Бориса і Гліба міста Переяслав Київської області. Відеозапис злому опублікували на сторінці у Фейсбук «Першого Козацького», повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Настоятель храму священник Олег Родіонов розповів, що до храму прийшло п’ятеро людей, серед яких були клірики “ПЦУ” Сергій Лущак, Іван Бобітко, «староста» храму, а також місцеві жителі. «священник» узяв лом і зірвав замок з дверей.

«Вони взяли з собою лом та монтувалку – йшли до храму, як і личить православним християнам», – зазначив батюшка.

«Оковы рухнут, и свобода вас встретит радостно у входа», – цитуючи вірші російського поета Олександра Пушкіна, клірик “ПЦУ” зламав двері та запропонував своїм парафіянам зайти в храм.

За словами настоятеля храму, співробітники поліції приїхали на місце події вже після того, як рейдери “ПЦУ” проникли до будівлі.

Нагадаємо, 5 листопада 2022 року, близько 5:30 у мікрорайоні Борисівка Переяславської міської ради група рейдерів зламали замки на дверях Борисо-Глібського храму УПЦ. Настоятель храму священник Олег Родіонов, який живе на території храму, вийшов на вулицю і намагався не допустити наруги над святинею. У відповідь на це агресивні рейдери побили отця Олега та його дружину. 

Настоятель Борисо-Глібського храму у Переяславі розповів подробиці його побиття «віруючими» з «ПЦУ».

Підписуйтеся на наш канал у Телеграм

Просмотров: 408