У Святогірську лавру доправили гуманітарну допомогу з Німеччини та Італії

20 листопада 2022 року волонтери Чернівецької єпархії доправили до Успенської Святогірської лаври допомогу від православних вірян Німеччини та Італії. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на пересслужбу Святогірської лаври.

Віряни Берлінської єпархії РПЦЗ уже не вперше допомагають Святогірській обителі. Так, нещодавно Берлінська єпархія зібрала для багатостраждальної обителі фінансову допомогу та перерахувала її Буковинському православному фонду. Чернівецькі волонтери на ці кошти закупили рибні консерви, тушонку, два електрогенератори, три будівельні сушильні апарати, LED Solar лампи, пральний порошок, термоси та інші господарські та гігієнічні товари для чернечої братії та біженців, які перебувають у Святогірській обителі.

Пересилання фінансів стало можливим завдяки Благодійному фонду єпархій РПЦЗ. У зборі допомоги взяли участь не лише німецькі парафії, а й віруючі з Америки.

Православні Німеччини не зупиняються на цьому і готують до відправки у Святогірську лавру наступний вантаж. До нього увійдуть медикаменти, вітаміни, продукти харчування (сухобульйони) та техніка (акумулятори та інші необхідні пристрої). Найактивнішу участь у зборі допомоги беруть парафіяни Покровського храму в Берліні.

Групу волонтерів, яка займалася транспортуванням даної допомоги у Лавру, очолювала парафіянка Миколаївського собору міста Чернівці Марія (Оксана) Цюга.

Також чернівецькі волонтери доправили допомогу, зібрану парафіянами православного храму в ім’я святителя Миколая у місті Лекко (Італія). До складу даного вантажу увійшли пральний порошок, велика кількість солодощів та пара спальних матраців.

Ця допомога стала третім гуманітарним траншем до Святогірської лаври від Миколаївської парафії.

Підписуйтеся на наш канал у Телеграм

Просмотров: 263