У Володимир-Волинській єпархії освятили новий храм, у Чернівецькій — новий престол

22 листопада 2022 року митрополит Володимир-Волинський і Ковельський Володимир звершив чин освячення храму на честь ікони Божої Матері «Семистрільна» у селі Сусваль. Цього ж дня митрополит Чернівецький і Буковинський Мелетій освятив новий престол у храмі на честь Успіння Пресвятої Богородиці села Великий Кучурів. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на пресслужби Володимир-Волинської та Чернівецької єпархій.

Новоосвячений храм православні віряни села Сусваль, що на Волині, почали будувати після рейдерського захоплення старої церкви прихильниками «ПЦУ» у 2019 році.

Після чину освячення митрополит Володимир-Волинський і Ковельський Володимир очолив Божественну літургію.

Під час малого входу настоятель храму священник Богдан Гнатюк був удостоєний чергової богослужбової нагороди.

Наприкінці богослужіння архіпастир звернувся до усіх присутніх зі словом проповіді та привітав численних вірян зі знаковою подією у житті релігійної громади. У своєму слові ієрарх наголосив, що головним чинником у побудові нового храму була допомога Божа віруючим людям, які не розгубилися під час випробувань і зберегли вірність Церкві.

Ще одна знакова подія відбулася у житті релігійної громади села Великий Кучурів Чернівецької області — митрополит Чернівецький і Буковинський Мелетій звершив чин освячення нового престолу у місцевому храмі на честь Успіння Пресвятої Богородиці та очолив у ньому Божественну літургію.

Митрополиту Мелетію співслужили вікарій Шепетівської єпархії єпископ Городищенський Феодосій, благочинний Сторожинецького округу протоієрей Василій Ковальчук та духовенство Чернівецької єпархії.

Під час Літургії були піднесені молитви про мир на українській землі; про позбавлення від ворога; щоб Господь зглянувся на наш народ і зберіг тих, хто у відчаї і втратив домівки; про благословення Боже людям доброї волі, які допомагають нужденним.

Настоятель парафії протоієрей Іоанн Радул та клірик храму протоієрей Ігор Сорока були удостоєні права носіння другого хреста з прикрасами.

Наприкінці богослужіння митрополит Мелетій виголосив проповідь та привітав вірян з освяченням оновленого престолу. Також зі знаковою подією усіх присутніх привітав єпископ Городищенський Феодосій, який народився та зростав у селі Великий Кучурів. Настоятель парафії протоієрей Іоанн Радул подякував ієрархам за архіпастирський візит та освячення престолу, а духовенству та вірянам — за соборну молитву.

Підписуйтеся на наш канал у Телеграм

Просмотров: 668