Суд визнав громаду УПЦ на Рівненщині потерпілою у конфлікті, спровокованому прихильниками “ПЦУ”

Здолбунівський районний суд Рівненської області визнав релігійну громаду Миколаївського храму УПЦ у селі Гільча потерпілою стороною у конфлікті, спровокованому прихильниками «‎ПЦУ». Про це повідомляє пресслужба Рівненської єпархії, передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

10 листопада 2022 року суд розглянув скаргу релігійної громади УПЦ щодо бездіяльності слідчого, котрий відмовив у визнанні релігійної громади УПЦ потерпілою стороною. Також було заслухано свідків цієї справи.

За результатами судового засідання громаду УПЦ cела Гільча було визнано потерпілою стороною.

Суд визнав ряд правопорушень, вчинених релігійною громадою «‎ПЦУ», а саме: підробку документів, на підставі яких було проведено перереєстрацію, внаслідок чого релігійну громаду УПЦ виключили з ЄДР; розпалювання релігійної ворожнечі; спроби силового захоплення храму.

Нагадаємо, раніше правоохоронні органи порушили кримінальне провадження за фактом спроби рейдерського захоплення храму УПЦ у Гільчі та розпалювання релігійної ворожнечі. Парафіяни Миколаївського храму села Гільча на зборах релігійної громади підтверджували свою вірність Українській Православній Церкві під омофором Митрополита Київського і всієї України Онуфрія.

Просмотров: 2412