Архієреї Української та Польської Православних Церков звершили недільне богослужіння в Любліні

27 листопада 2022 року, в Неділю 24-ту після П’ятидесятниці, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, вікарій Київської Митрополії архієпископ Баришівський Віктор співслужив за Божественною Літургією архієпископу Люблінському і Холмському Авелю (Польська Православна Церква) у Спасо-Преображенському кафедральному соборі м. Любліна, який був зведений коштом та освячений святителем Петром Могилою, митрополитом Київським у 1633 році. 

В храмі молилися численні вихідці з України, які вимушено опинилися в Республіці Польща внаслідок російського військового вторгнення в Україну.

Після читання Євангелія архієпископ Віктор виголосив проповідь на євангельську тему недільного дня.

В кінці богослужіння було звершено молебний спів перед чудотворною Люблінською іконою Пресвятої Богородиці.

Після завершення Літургії архієпископ Авель звернувся зі словом привітання до архієрея з України. У відповідь архієпископ Віктор від імені Предстоятеля Української Православної Церкви висловив щиру подяку архієпископу Авелю за постійну духовну опіку та матеріальну підтримку українців, які в цей час перебувають на території Люблінсько-Холмської єпархії.

Цього ж дня владика Віктор мав спілкування з вимушеними переселенцями з України.

Також архієреї побували біля пам’ятника жертвам Голодомору 1932-1933 років в Любліні, де молитовно вшанували пам’ять усіх заморених голодом.

Нагадаємо, у різних куточках України були піднесені молитви за упокоєння жертв голодоморів.

Просмотров: 1486