Митрополит Чернівецький і Буковинський Мелетій звершив освячення нового престолу у селі Купка

21 листопада 2022 року, свято на честь Собору архістратига Божого Михаїла, митрополит Чернівецький і Буковинський Мелетій звершив чин освячення нового престолу на парафії на честь святих Архангелів Михаїла і Гавриїла села Купка Глибоцького благочиння на Буковині та очолив Божественну літургію. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на пресслужбу Чернівецько-Буковинської єпархії.

Владиці Мелетію співслужили благочинні Глибоцького та Новоселицького округів митрофорні протоієреї Іоанн і Георгій та собор духовенства єпархії.

Віруючі могли вклонитися чудотворній іконі Божої Матері «Красноїльська», яка була доставлена з парафії на честь Різдва Іоанна Предтечі смт Красноїльськ Строжинецького благочиння.

За богослужінням були піднесені молитви про мир на українській землі; про позбавлення від ворога; щоб Господь зглянувся на наш народ і зберіг тих, хто у відчаї й втратив домівки; про благословення Боже людям доброї волі, які допомагають нужденним.

Під час богослужіння, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, настоятель парафії митрофорний протоієрей Василій Кучурян був удостоєний права носіння другого хреста з прикрасами, клірик храму ієрей Ілля Кучурян удостоєний права носіння палиці.

В кінці богослужіння митрополит Мелетій виголосив проповідь та привітав вірян з освяченням оновленого престолу. Насамкінець настоятель парафії митрофорний протоієрей Василій подякував владиці Мелетію за звершене богослужіння, духовенству та вірянам за соборну молитву.

Просмотров: 3089