Священники УПЦ доправили гуманітарний вантаж до деокупованого Херсону

28 листопада 2022 року з благословення Блаженнішого Митрополита Онуфрія  співробітники Синодального відділу з соціально-гуманітарних питань передали благодійну допомогу мешканцям Херсону. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на telegram-канал “Церква допомагає”.

«Всеукраїнська благодійна місія Української Православної Церкви триває. Ми вже 6 разів були у Святогірській лаврі, а тепер приїхали підтримати Херсон. Привезли генератори, харчові продукти, засоби гігієни, одяг, та іншу допомогу», – зазначив голова відділу соціального служіння та благодійності Київської єпархії, настоятель храму на честь ікони Божої Матері «Тихвінська» у Боярці протоієрей Андрій Дворовий.

«Наразі Херсону дуже потрібна допомога, гуманітарна ситуація вкрай складна. Постійні прильоти, немає світла. Багато кинутих домашніх тварин на вулицях, які гинуть від голоду. У людей гостра потреба у теплому одязі, засобах гігієни, побутовій хімії, будівельних матеріалах, особливо осб, дсп і плівці ПЕТ. У місті багато дітей, у т.ч. грудних, яким потрібне дитяче харчування, памперси. Аптеки майже не працюють, є нагальна потреба у ліках», – поділилися у Соціальному відділі УПЦ.

Було передано продуктові набори, побутову хімію, теплі ковдри. На баланси херсонських храмів передано 7 генераторів та понад 500 кг м’ясних консервів.

Секретар Херсонської єпархії архімандрит Афанасій (Бурдюх) та голова відділу соціального служіння Херсонської єпархії протоієрей Іоанн Гордієнко зустріли гуманітарну допомогу та подякували за участь Церкви у нагальних проблемах міста та його жителів.

«Дякуємо благодійним фондам «Мир вам», «Покров», Київській єпархії, Синодальному відділу УПЦ із соціально-гуманітарних питань, архієреям, вірянам та усім небайдужим людям, які зібрали та доставили допомогу», – сказав архімандрит Афанасій (Бурдюх).

У Соціальному відділі закликають допомогти підтримати жителів Херсону у майбутніх гуманітарних поїздках.

Карта: 5169 3305 2147 1273.
Р/р UA953052990000026008005005362
МФО 40721804 АТ КБ
ПриватБанк ЄДРПОУ 40721804
З позначкою «Місія милосердя».

Просмотров: 313