У єпархіях УПЦ допомагають біженцям, нужденним, захисникам і лікарням – Репортаж. Ч. 102

У час війни та страшних випробувань українського народу Церква безупинно дбає про допомогу воїнам ЗСУ, постраждалим від бойових дій, біженцям та всім нужденним. Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ публікує сто другу частину репортажу про справи милосердя у різних єпархіях України.

Попередня частина репортажу: Репортаж, частина 101.

Київська єпархія. Волонтери Свято-Троїцького Іонинського монастиря закупили та передали для бійців ППО джерела живлення.

Також православна молодь Іонинського монастиря передала 100 медичних турнікетів на передову.

Кошти на дану допомогу (понад 52 тис. грн.) зібрали на благодійному ярмарку, який був проведений при монастирській кав’ярні «Іона».

Волонтери молодіжного руху «Парасолька», який діє при столичному Вознесенському храмі на Деміївці, доставили гуманітарний вантаж у прифронтове місто  Торецьк.

«У Торецьку немає електрики, газу, опалення, води, місто під обстрілами, залишилися переважно літні та соціально незахищені люди, яким нікуди їхати», – поділилися у «Парасольці».

Завдяки допомозі благодійників мешканці Торецька отримають буржуйки для опалення та приготування їжі, а також продукти харчування, побутову хімію, ліки.

«Найближчими днями плануємо ще одну поїздку до Торецька. Цього разу передамо 200 літрів бензину для генератора, щоб качати воду і для інших потреб, бензин для бензопили, бензопилу. Хочемо й надалі допомагати, оскільки людей, яким потрібна допомога, там тисячі», – зазначили волонтери.

На заняттях вихованці недільних шкіл київських храмів виготовляють окопні свічки для воїнів. Разом з гуманітарною допомогою на передову вже відправилося понад 500 свічок від юних парафіян.

Сестри милосердя Марфо-Маріїнської обителі столиці разом зі священником відвідали поранених воїнів та пацієнтів міської клінічної лікарні швидкої допомоги.

У сестринстві розповіли, що надали не лише матеріальну і психологічну допомогу, а і допомогли хворим підготуватися та прийняти таїнства Сповіді та Причастя.

У столиці Соціальний відділ УПЦ передав 100 продуктових наборів, а також тепловентилятори для переселенців.

Допомогу передали за підтримки благодійного фонду Предстоятеля Української Православної Церкви «Мир вам».

Крім того, нужденні отримали засоби гігієни, побутову хімію, 70 ковдр і теплий одяг.

Бориспільська єпархія. Настоятель храму в ім’я преподобного Лаврентія Чернігівського у селі Погреби протоієрей Олексій Носенко передав гуманітарну допомогу нужденним.

Продуктові набори передали за підтримки благодійного фонду Предстоятеля Української Православної Церкви «Мир вам».

Допомогу адресно отримали 50 осіб, серед яких люди похилого віку, особи з інвалідністю та малозабезпечені.

Вінницька єпархія. 1 грудня 2022 року митрополит Вінницький і Барський Варсонофій на території Браїлівського жіночого монастиря передав чергову гуманітарну допомогу від Вінницької єпархії для військових ЗСУ. Захисники отримали продукти харчування, зимову одежу, набори, які містять консервації, солодощі, а також засоби гігієни.

Вінницька єпархія на чолі з митрополитом Варсонофієм завдячує Українсько-німецькому гуманітарному фонду за допомогу у зборі необхідних речей для наших військових та вимушених переселенців.

Одеська єпархія. Настоятелька Одеського Архангело-Михайлівського жіночого монастиря ігуменя Серафима (Шевчик), а також клірики та насельниці обителі здали кров для поранених військовослужбовців ЗСУ.

«Монастир здає кров для лікування поранених воїнів. Тепер ми з вами, наші рідні захисники, однієї крові», – написала ігуменя Серафима на своїй Facebook-сторінці.

Сумська єпархія. 30 листопада 2022 року Єлизаветинська обитель милосердя села Журавне приєдналася до ініціатив Благодійного фонду «Разом Охтирка» й Архангело-Михайлівської православної громади міста та передала бійцям Сумського угруповання добровольців спальники, ковдри, подушки, їжу швидкого приготування, консерви, мед та яблука.

Хмельницька єпархія. Священники Красилівського благочиння зібрали та доставили чергову допомогу військовослужбовцям ЗСУ та жителям населених пунктів, які найбільше постраждали внаслідок бойових дій.

Кременчуцька єпархія. Єпархіальні волонтери на чолі з протоієреєм Костянтином Масловим відправили чергову допомогу на передову для Захисників України. До складу допомоги увійшли: окопні свічки, кава, енергетичні батончики, турнікети, бандажі, халва, медикаменти, гігієнічні засоби, гемостатики та одноразові душі.

Парафіяни Свято-Троїцького храму міста Кременчук зібрали кошти та закупили спеціальні лопатки для військовослужбовців ЗСУ.

За словами настоятеля храму протоієрея Анатолія Дружка, дану допомогу парафія надала на прохання самих військовослужбовців.

Володимир-Волинська єпархія. 1 грудня 2022 року священник Максим Руденок доправив із міста Ковель до деокупованого міста Ізюм першу партію продуктів, теплого одягу, засобів гігієни та іншої гуманітарної допомоги від парафіян та духовенства Володимир-Волинської єпархії. Загальна маса вантажу — 14 тонн.

Передачу даної допомоги місцевому населенню реалізовуватимуть клірики Ізюмської єпархії.

Підписуйтесь на наш канал у Телеграм

Просмотров: 616