Архієпископ Баришівський Віктор зустрівся з Предстоятелем Польської Православної Церкви Блаженнішим Митрополитом Саввою

5 грудня 2022 року, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, голова Представництва УПЦ при європейських міжнародних організаціях архієпископ Баришівський Віктор зустрівся з Предстоятелем Польської Православної Церкви Блаженнішим Митрополитом Варшавським і всієї Польщі Саввою. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Перш за все, архієпископ Віктор передав Його Блаженству братні привітання від імені Предстоятеля Української Православної Церкви та висловив особливу подяку Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія за масштабну духовну підтримку та матеріальну допомогу, яку Польська Православна Церква надає православним громадянам України, які опинилися на території Республіки Польща внаслідок російського військового вторгнення.

Учасники зустрічі обговорили останні події церковного життя в Україні та у світовому Православ’ї, обмінялися думками щодо сучасного стану державно-конфесійних відносин в Україні та Польщі, а також порушити питання, що входять у сферу взаємної зацікавленості.

Під час тривалої розмови Митрополит Савва згадував про неодноразові теплі зустрічі з Митрополитом Онуфрієм, які свого часу мали місце в різних місцях. Підсумовуючи сказане, Блаженніший Митрополит Варшавський і всієї Польщі Савва передав Блаженнішому Митрополиту Київському і всієї України Онуфрію запевнення у постійній молитовній і братній підтримці та побажав і надалі міцно тримати в руках жезл Предстоятеля Української Православної Церкви.

Просмотров: 1178