У День Збройних сил України в Київських духовних школах піднесли особливі молитви за українських воїнів

6 грудня 2022 року, у День Збройних сил України, в Академічному храмі на честь Різдва Пресвятої Богородиці адміністрація, викладачі та студенти Київської духовної академії і семінарії помолилися за здоров’я військовослужбовців ЗСУ та упокоєння полеглих Захисників України. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Перед початком богослужінь за воїнів ректор КДАіС архієпископ Білогородський Сильвестр звернувся до вихованців та зазначив, що наше життя і майбутнє залежить від тих, хто захищає і боронить нашу державу, а тому особливо важливо молитися за українських військових.

«Останнім часом багато із так званих ЗМІ пишуть і навіть мусують якісь міфи про Українську Православну Церкву, але ви, студенти Київської духовної семінарії, Київської духовної академії, самі маєте братів, родичів, отців, які боронять нашу державу, знаєте, що Українська Православна Церква завжди була зі своїм народом, з українським народом, і завжди залишається з українським народом, які б не створювалися міфи, якісь неправдиві новини, ви тут, у сім’ї духовної академії і семінарії знаєте по-справжньому, що ми дійсно переживаємо, молимось і бажаємо перемоги нашим Збройним силам», – зауважив також владика ректор.

Після цього архієпископ Сильвестр у співслужінні викладачів та студентів у священному сані очолив заупокійну літію за полеглими воїнами, які захищали Україну від російської агресії.

Далі проректор з виховної роботи КДАіС єпископ Згурівський Амвросій очолив молебень за військовослужбовців ЗСУ, які нині захищають нашу Батьківщину.

Під час богослужіння адміністрація, викладачі та студенти КДАіС піднесли молитви, щоб Господь дарував міцне здоров’я нашим Захисникам, непорушну надію на Божу допомогу та перемогу над ворогом.

Просмотров: 188