Священники Київської та Чернівецької єпархій доставили допомогу в Ізюм та Слов’янськ

5 і 6 грудня 2022 року, в Міжнародний День Волонтера і День Збройних Сил України, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, клірики Київської й Чернівецько-Буковинської єпархій доставили допомогу в м. Ізюм Харківської області та м. Слов’янськ Донецької області. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Допомога була зібрана особливими трудами Благодійного фонду Польської Автокефальної Православної Церкви “Елеос” в співпраці з Американською Православною Церквою та міжнародним православним фондом IOCC. Також до збору долучилися парафіяни Покровської парафії в м-ні Бортничі  м. Києва і жителі села Зоря  Рівненської області.

Гуманітарний вантаж з Варшави доставили священники УПЦ — голова відділу у справах сім’ї Київської єпархії та настоятель Покровської парафії в м-ні Бортничі м. Києва протоієрей Олексій Годун та клірик кафедрального собору на честь сходження Святого Духа м. Чернівців диякон Сергій Козар.

5 грудня частину вантажу передали в Вознесенський собор м. Ізюм.

6 грудня допомогу доставили до м. Слов’янськ, де вона була передана місцевим волонтерам для передачі у м. Бахмут.

Також частину вантажу доставили в скит в ім’я свят. Іоанна Шанхайського села Адамівка.

Цього дня священнослужителі-волонтери відвідали міську лікарню Пісчанської ікони Богоматері й військовий госпіталь м. Ізюма та передали медичні засоби, продукти для потреб захисників та жителів міста й прифронтової зони.

Просмотров: 627