Коментар митрополита Черкаського Феодосія з приводу обшуків у монастирі в Золотоноші

«Коли під час обшуків у найвідомішому жіночому монастирі в самому серці України ви підкидаєте прапор “новоросії”, то ви виставляєте себе на посміховисько перед усією країною».

Митрополит Черкаський і Каневський Феодосій прокоментував результати обшуків СБУ у Красногірському Золотоніському жіночому монастирі на Черкащині 7 грудня 2022 року, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Коли Господь хоче покарати людину – забирає в неї розум. Ці слова повною мірою проявилися на тих, хто вчора проводив обшуки у Красногірському Золотоніському жіночому монастирі на Черкащині, – зазначив владика. – Шановні, коли під час обшуків ви підкидаєте агітаційне сміття десь у парафіяльному храмі на Закарпатті, це сумно, але не смішно. Але коли під час обшуків у найвідомішому жіночому монастирі в самому серці України ви підкидаєте прапор «новоросії», то ви виставляєте себе на посміховисько перед усією країною. Де Золотоноша, і де «новоросія», у всіх сенсах…»

Митрополит Феодосій звернувся до представників СБУ з питанням: «невже у вас немає адекватних консультантів, які б перейнялися елементарною правдоподібністю подібних вкидів, якщо ви вже так старанно взялися дискредитувати Українську Православну Церкву?»

Він підкреслив, що «сестри Золотоніської обителі із середнім віком черниць 70 років, фізично не могли проконтролювати кожного з вас під час “облави”».

«Але ж совість мала вас контролювати? Вони ж вам у матері годяться. Це все було б смішно, якби не було сумно, – сказав керуючий Черкаською єпархією. – Не знаю, чи захочуть сестри в суді захищати монастир від нападок, але знаю одне: попереду буде Суд Божий, від якого не втече ніхто, якими б патріотичними гаслами він не прикривався і чиї б накази не виконував».

Просмотров: 9054