Напередодні 32-річчя архієрейської хіротонії Предстоятель очолив всенічне бдіння у Києво-Печерській Лаврі

8 грудня 2022 року, напередодні 32-ї річниці архієрейської хіротонії Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, у храмі на честь преподобних Антонія і Феодосія Печерських Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври звершили всенічне бдіння. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ. 

32 роки тому, 9 грудня 1990 року, майбутнього Предстоятеля УПЦ, а тоді архімандрита Онуфрія (Березовського) висвятили у єпископа Чернівецького і Буковинського. Традиційно, у день архієрейської хіротонії Блаженнішого владики архієреї, духовенство та віряни УПЦ моляться зі своїм Предстоятелем у Києво-Печерській Лаврі.

Богослужіння очолив Блаженніший Митрополит Онуфрій.

Предстоятелю співслужили намісник Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, голова Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ митрополит Чернівецький і Буковинський Мелетій, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, архієреї Української Православної Церкви, духовенство Києво-Печерської обителі та гості у священному сані.

Завтра Блаженніший владика очолить Божественну літургію у Києво-Печерській Лаврі.

Про молитву, піст та життя в умовах війни — інтерв’ю  Блаженнішого Митрополита Онуфрія для «Церковної православної газети».

Просмотров: 3053