У 32-гу річницю архієрейської хіротонії Предстоятель очолив Божественну літургію у Києво-Печерській Лаврі (+відео, фото)

9 грудня 2022 року у Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі звершили Божественну літургію з нагоди 32-річчя архієрейської хіротонії Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ. 

Урочисте богослужіння у храмі на честь преподобних Антонія і Феодосія Печерських очолив Блаженніший владика. Предстоятелю співслужили намісник Київо-Печерської Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, голова Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ митрополит Чернівецький і Буковинський Мелетій, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, сонм архієреїв Української Православної Церкви, духовенство обителі та гості у священному сані.

За богослужінням молились ігумені жіночих монастирів УПЦ, сестри милосердя, студенти Київської духовної академії і семінарії. Богослужбові піснеспіви виконували митрополичий хор під керівництвом архімандрита Геронтія (Борисевича) та хор Київських духовних шкіл під керівництвом архімандрита Романа (Подлубняка).

За Літургією помолились про мир на українській землі; про позбавлення від ворога; щоб Господь зглянувся на наш народ і зберіг тих, хто у відчаї і втратив домівки; про благословіння Боже людям доброї волі, які допомагають нужденним. Предстоятель попросив у Бога милості українському народу, щоб Господь умудрив владу, зміцнив мужністю воїнів, звільнив полонених, зцілив хворих та дав прихисток тим, хто позбавлений дому. Також особливо молитовно згадали живих та спочилих архієреїв, які брали участь в єпископській хіротонії Блаженнішого Митрополита Онуфрія.

Після відпусту Блаженнішому архіпастирю виголосили многоліття. Митрополит Чернівецький і Буковинський Мелетій зачитав вітальне слово Предстоятелю від Священного Синоду УПЦ. Блаженніший владика подякував за вітання, а також усій пастві – за терпіння та молитви.

Потім Предстоятель благословив усіх та приймав вітання від пастви.

Напередодні Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив всенічне бдіння у цьому ж храмі.

Просмотров: 7440