Духовенство та віряни Івано-Франківської єпархії зустріли новопризначеного правлячого архієрея

11 грудня 2022 року у кафедральному соборі на честь Різдва Христового міста Івано-Франківськ відбулося представлення нового єпархіального архієрея єпископа Івано-Франківського і Коломийського Никити (Сторожука). Про це повідомляє пресслужба єпархії, передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

З благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія участь в урочистостях взяли голова Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ митрополит Чернівецький і Буковинський Мелетій та вікарій Чернівецької єпархії архієпископ Хотинський Веніамін, який раніше тимчасово був виконуючим обов’язки керуючого Івано-Франківською єпархією.

Перед богослужінням група молодиків спортивної статури, яких ніколи раніше не бачили в храмах Івано-Франківської єпархії УПЦ, намагалися вчинити провокацію і розпочали бійку. За повідомленням свідків подій, ці молодики травмували кількох парафіян кафедрального собору. Однак, вірянам Франківщини це не завадило урочисто зустріти архієреїв та звершити святкове богослужіння, після якого відбулося представлення нового керуючого єпархією.

Слід зазначити, що до провокативних дій, спрямованих проти віруючих жителів Івано-Франківська напередодні особисто закликав радник мера – Назар Кішак. Однак, жодної правової реакції з боку силових органів його злочинні дії не отримали.

Просмотров: 10370