Митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел звернувся до своєї пастви у зв’язку із масовим пошкодженням енергетичної інфраструктури

Митрополит Агафангел благословив відкриття пунктів обігріву та підтримки населення у храмах і монастирях Одеської єпархії та закликав паству максимально долучитися до цієї доброї справи. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

10 грудня 2022 року пресслужба Одеської єпархії опублікувала звернення митрополита Одеського і Ізмаїльського Агафангела.

У даному зверненні владика нагадав, що з перших днів війни Одеська єпархія надає допомогу Збройним Силам України, медичним установам, внутрішньо переміщеним особам й усім нужденним.

«Наш священний обов’язок протягнути руку допомоги всім, хто страждає від наслідків війни і потребує уваги», – зазначив архіпастир.

Також митрополит Агафангел наголосив, що сьогодні і без того складна ситуація ускладнилася обстрілами енергетичної інфраструктури України, а це, за умов зими, ставить під загрозу навіть життя людей.

«За нашим благословенням у храмах та обителях Одеської єпархії відкриваються пункти обігріву та підтримки населення “Добро Об’єднує”, де можна зігрітися, зарядити телефони та гаджети, отримати гарячу їжу, питну воду, духовну допомогу та підтримку.

Закликаю всіх Вас організуватися – стати волонтерами у цій добрій справі, кожен у міру своїх сил та можливостей. Сьогодні, як ніколи, у цей важкий час випробувань, ми повинні об’єднатися, щоб пройти їх гідно, як це належить православному християнину», – йдеться у зверненні.

Також Його Високопреосвященство зауважив, що єдиний шлях до перемоги – це об’єднання спільних зусиль Церкви та Держави у справі служіння добру і милосердю.

«Лише разом ми зможемо проявити жертовну християнську любов до ближніх та засвідчити свій справжній патріотизм до нашої Батьківщини України. Українська Православна Церква завжди була, є і буде зі своїм народом», – підкреслив архієрей.

У підсумку митрополит Агафангел закликав свою паству уже долучатися до цієї справи милосердя і для координації звертатися до настоятелів храмів або телефонувати за номером гарячої лінії Одеської єпархії:

Viber, Whatsapp, Telegram: +380936150820

Просмотров: 3900