Церква подала заяву до поліції через богохульний виступ «95 кварталу» (відео)

Юридичний відділ УПЦ подав заяву до поліції з вимогою розпочати розслідування щодо передачі «95 кварталу». Про це повідомив Голова Юридичного відділу УПЦ протоієрей Олександр Бахов під час пресконференції 15 грудня 2022 року.

Керівник Юридичного відділу вважає, що сюжет «95 кварталу» не тільки ображає почуття віруючих, а й розпалює релігійну ворожнечу, створюючи попередні умови для громадянського конфлікту, оскільки «маркує священників УПЦ як ворогів народу».

Протоієрей Олександр нагадав про те, що Українська Православна Церква з перших днів війни займається благодійною діяльністю та допомагає як постраждалим від бойових дій, так і воїнам ЗСУ.

Водночас сюжети, подібні до того, що був показаний «95 кварталом», порушують внутрішню єдність держави, яка дуже важлива під час війни.

«Що стосується правової складової, то дані дії кваліфікують за ст. 161 КК України, як розпалювання релігійної ворожнечі та образа релігійних почуттів віруючих. З цього приводу ми подали сьогодні заяву до поліції, щоб вони почали розслідування. Маємо надію, що вони відкриють кримінальне провадження за цим фактом. Якщо поліція не буде відкривати кримінальне провадження, то ми докладемо всіх зусиль, щоб через суд добитися відкриття кримінального провадження», — наголосив юрист.

Протоієрей Олександр Бахов розповів, що у відділ надходять численні звернення від віруючих людей, яких обурює цей ролик.

«Вони просять надати правову допомогу для того, щоб звернутися до правоохоронних органів з цього приводу, — зазначив він. — Надалі ми підготуємо правову консультацію і зразки документів, з якими вони могли б долучатися до кримінального провадження, яке буде відкрито з цього приводу».

 

Просмотров: 823