У Сумській єпархії зібрали майже 300 тисяч гривень на підтримку ЗСУ

На підтримку захисників України, які відстоюють територіальну цілісність і незалежність Української Держави, парафіями Сумської єпархії зібрано 298 864 гривень.

13 грудня 2022 року в єпархії завершилась благодійна акція на підтримку захисників України «Українська Православна Церква дякує Збройним Силам України». Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на пресслужбу Сумської єпархії.

З благословення митрополита Сумського і Охтирського Євлогія у всіх церковних округах та у всіх парафіях Сумської єпархії 11 грудня відбулися заходи благодійної акції “УПЦ дякує ЗСУ”. В межах акції пройшли благодійні ярмарки, а також інші заходи, спрямовані на благодійний збір коштів, призначені на потреби підрозділів Збройних Сил України, які відстоюють територіальну цілісність і незалежність Української держави у протистоянні російському агресору.

Завершальні заходи Акції відбулися у Сумах на подвір’ї Спасо-Преображенського кафедрального собору 13 грудня під час урочистостей до вшанування чудотворного Малочернеччинського образу Христа Спасителя «Хліб Життя» та вшанування святого апостола Андрія Первозванного. Численні богомольці, що прибули на свято з різних парафій кафедрального міста та церковних округів, долучилися до благодійного ярмарку, а також внесли пожертви до скриньок. Загальна сума благодійних пожертв склала 298 864 гривні.

“Православні вірні Сумської єпархії Української Православної Церкви, попри труднощі та негаразди воєнного часу сьогодення, засвідчили свою вдячність та підтримку військовим, що нині захищають недоторканість та суверенітет Української Держави, боронять від російського вторгнення рідну землю”, – йдеться у повідомленні.

Просмотров: 138