Як сприймуть у світі те, що афілійована з вищим керівництвом країни передача глузує з віри християн? — прот. Олександр Клименко (відео)

Протоієрей Олександр Клименко звернув увагу, що гумористи «95 кварталу» образили та принизили кожного віруючого. Як сприймуть у світі те, що афілійована з вищим керівництвом країни передача глузує з віри християн? — поділився роздумами священник у ході пресконференції, яка відбулась у Києво-Печерській лаврі 15 грудня 2022 року.

«Ми всі пам’ятаємо перші місяці війни, коли всім нам було дуже важко, і всі пам’ятають, як ми допомагали нужденним, а нам допомагали християнські організації в Європі. <…> В цьому плані мені цікаво, як ситуація з “95 кварталом” позначиться на іміджі України, яку підтримували та підтримують багато християнських громад з-за кордону – це й німецькі католики, і протестанти», – зазначив священник.

«До наших біженців, яких багато зараз за кордоном, ставляться як до людей, які об’єднані однією релігійною традицією. Нас приймають, допомагають, дають можливість безплатно жити, бо бачать нашу біду, те, що ми страждаємо від оголошеної нам війни. А тут раптом показують, як афілійована з вищим керівництвом країни гумористична передача принижує кожного християнина – і того, хто живе у США, і того, хто живе в інших країнах. Проти кожного з них ці дві людини з “95 кварталу” пішли буром і сказали: “ваша віра – це те, що ми можемо висміяти”», – додав отець Олександр.

На його думку, без команди “з самого верху” такого не сталося б. Отець Олександр нагадав, що з початку війни у всій вертикалі влади та медіа звучали тези: «в Україні немає російських церков», «УПЦ – не РПЦ», «УПЦ зі своїм народом» тощо, а буквально за останній місяць риторика ЗМІ та чиновників кардинально змінилась.

Священник наголосив, що незрозуміло, як тепер ставитимуться до України інші країни, а тим часом це важливо, адже Церква отримує допомогу від зарубіжних християнських організацій.

Просмотров: 1043