Бог не спитає: «Як жив твій сусід?», а запитає: «Як жив ти?» — Предстоятель (відео)

У своїй проповіді у день пам’яті святителя Миколая чудотворця Блаженніший Митрополит Онуфрій закликав усіх жити благочестиво, не звертаючи уваги на те, як живуть інші, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Нехай молитвами святителя Миколая Господь нам допомагає, дорогі брати і сестри, сьогодні зберігати чистоту Святої Православної віри, за яку святитель ревнував і навіть ударив хульника по обличчю; жити благочестиво, не звертаючи уваги на те, як світ живе — це не наша турбота, можливо, це у нас болить, але Бог запитає кожного з нас: “Як ти жив?”. Він не питатиме мене: “Як жив мій сусід”», — підкреслив Першосвятитель.

За словами Архіпастиря, важливо лише те, «чи я шанував Бога, чи дякував Йому за всі благодіяння і саме життя; чи прощав і допомагав ближньому, сироті, літньому, хворому; чи відвідував я тих, хто перебував у в’язниці, та інші справи, які християнину належить здійснювати згідно з заповідями Божими».

Блаженніший владика побажав кожному допомоги святителя Миколая проводити своє життя по-християнськи: «щоб, коли Господь покличе кожного з нас у майбутнє життя, ми були причислені до лику угодників Божих, серед яких святитель Миколай предстоїть біля Престолу Божого, прославляючи єдиного в Трійці Бога».

Просмотров: 791