На кінець 2022 року в 11 країнах Західної Європи діє 32 громади УПЦ

Станом на кінець 2022 року в 11-ти країнах Західної Європи діє 32 громади Української Православної Церкви. Про це йдеться у Підсумках Священного Синоду, який відбувся 2022 року, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«На жаль, війна змусила багатьох наших співвітчизників покинути свої домівки та виїхати за кордон. У зв’язку з цим, Українська Православна Церква посилила свою присутність за кордоном. Головна мета такої діяльності — надати духовну та пастирську підтримку нашим вірянам, які вимушено опинилися за межами України. На сьогодні діють 32 громади Української Православної Церкви в 11-ти країнах Західної Європи», — йдеться в офіційному повідомленні Священного Синоду.

Зазначається, що духовні потреби православних українців за кордоном забезпечують десятки священнослужителів нашої Церкви. Крім того, архієреї Української Православної Церкви звершували поїздки у різні країни для духовної підтримки українців, які вимушено покинули свої домівки, а також для надання їм гуманітарної допомоги.

Нагадаємо, Синод ухвалив рішення про призначення керуючого парафіями Української Православної Церкви за кордоном. Ним став клірик Чернівецько-Буковинської єпархії архімандрит Веніамін (Волощук). Найближчим часом відбудеться його архієрейська хіротонія.

Просмотров: 1488