Всеукраїнський хресний хід з мощами святих воїнів за мир в Україні проходить на Харківщині та Донеччині

27 грудня 2022 року розпочався черговий етап Всеукраїнського хресного ходу, який з благословення Блаженнішого Митрополита Онуфрія проводить Синодальний відділ УПЦ із взаємодії зі Збройними силами та іншими військовими формуваннями України.  Молитовний хід проходить містами та селами Харківської та Донецької областей. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ. 

Святині молитовної ходи – образ Покрову Пресвятої Богородиці з часткою омофора Пречистої Діви, ковчег з мощами 30 святих воїнів, іконою святителя Миколая Мирлікійського чудотворця з часткою його мощей, – побували вже у Запорізькій, Криворізькій, Кіровоградській, Житомирській, Рівненській, Київській, Сумській, Чернігівській, Херсонській єпархіях.

“З молитвою про мир та перемогу в храмах та з нашими захисниками в місцях розташування, з Різдвяними смаколиками та з гуманітарною допомогою”, – так, за словами голови сектору опіки воїнів-інтернаціоналістів та учасників бойових дій при військовому відділі УПЦ, настоятеля столичного храму на честь Усіх святих воїнів протоієрея В’ячеслава Яковенка, проходить духовно-гуманітарна місія.

Фото пресслужби Військового відділу УПЦ

Просмотров: 562