У Києво-Печерській Лаврі відбулася пресконференція «Підсумки діяльності УПЦ у 2022 р.» (відео)

29 грудня 2022 року у Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі відбулася пресконференція «Підсумки діяльності УПЦ у 2022 році», про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

У пресконференції взяли участь: протоієрей Олександр Бахов, голова Юридичного відділу УПЦ; протоієрей Сергій Ющик, перший проректор КДАіС, професор; протоієрей Миколай Данилевич, заступник голови Відділу зовнішніх церковних зв’язків.

Підбиваючи підсумки 2022 року, протоієрей Сергій Ющик розповів про гуманітарну та духовну місію Української Православної Церкви під час воєнних дій, нагадав, про заяви Блаженнішого Митрополита Онуфрія, Священного Синоду у перші дні війни з осудженням російської агресії та закликами негайно зупинити її, а також навів статистичні дані з життя Церкви за поточний рік.

Протоієреї Сергій Ющик та Миколай Данилевич вперше офіційно розповіли про деталі своєї поїздки в Маріуполь з місією виведення військових та цивільного населення з “Азовсталі”, яка проводилася спільно з державною владою.

Заступник голови Відділу зовнішніх церковних зв’язків також зупинився на створення парафій УПЦ за кордоном та опікою Церкви українців, які вимушено опинилися в різних куточках світу.

Голова Юридичного відділу УПЦ протоієрей Олександр Бахов звернув увагу на ряд порушень прав і свобод віруючих, а також установ Української Православної Церкви.

Протоієрей Олександр нагадав, зокрема, що у Верховній Раді зареєстровано 7 законопроєктів, що направлені на обмеження прав та ліквідацію УПЦ, 4-ри з них Комітет Гуманітарної політики рекомендував до розгляду; застосовані санкції до релігійних діячів УПЦ, що блокують діяльність установ які вони очолюють; посилився кримінально-правовий тиск через масові обшуки та кримінальні провадження; вже відбулося близько 250 рейдерських захоплень релігійних громад УПЦ і ще 100 готується.

Спікери дали відповіді на численні питання журналістів, що стосувалися актуальної ситуації навколо Української Православної Церкви.

Читайте також: Заганяє велику частину українців у підпілля — Голова Юридичного відділу про сучасну релігійну політику влади

Існує небезпека, що віруючі УПЦ не зможуть служити в ЗСУ — прот. Олександр Бахов

Застосування закону про «перейменування» до УПЦ негативно вплине на процеси європейської інтеграції — Голова Юридичного відділу

Просмотров: 1936