Заганяє велику частину українців у підпілля — Голова Юридичного відділу про сучасну релігійну політику влади

Голова Юридичного відділу УПЦ протоієрей Олександр Бахов під час пресконференції 29 грудня 2022 року в Києво-Печерській Лаврі вчергове нагадав про ряд порушень прав і свобод віруючих, а також установ Української Православної Церкви. На його переконання, така релігійна політика представників діючої влади направлена на насильницький перехід вірян УПЦ в «ПЦУ», повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Не дивлячись на те, що сьогодні віруючі УПЦ і вся Церква переживає всі жахіття війни разом з усім українським народом, слід констатувати що є відповідні порушення прав і свобод віруючих, а також установ УПЦ», — зазначив юрист.

Протоієрей Олександр нагадав, зокрема, що у Верховній Раді зареєстровано 7 законопроєктів, що направлені на обмеження прав та ліквідацію УПЦ, 4-ри з них Комітет Гуманітарної політики рекомендував до розгляду; 76 рішень органів місцевого самоврядування про заборону УПЦ, які вони у своїх рішеннях називають московською; застосовані санкції до релігійних діячів УПЦ, що блокують діяльність установ які вони очолюють; посилився кримінально-правовий тиск через масові обшуки та кримінальні провадження; вже відбулося близько 250 рейдерських захоплень релігійних громад УПЦ і ще 100 готується.

«Ми бачимо, що такими методами держава намагається загнати віруючих УПЦ в «ПЦУ». Але насправді такими методами влада заганяє велику частину українського суспільства в релігійне підпілля», — наголосив священнослужитель.

За його словами, «це свідчить про те, що вони зовсім не розуміють психологію віруючої людини і не вчаться на прикладах історії».

Читайте також: Існує небезпека, що віруючі УПЦ не зможуть служити в ЗСУ — прот. Олександр Бахов

Застосування закону про «перейменування» до УПЦ негативно вплине на процеси європейської інтеграції — Голова Юридичного відділу

Просмотров: 655