Застосування закону про «перейменування» до УПЦ негативно вплине на процеси європейської інтеграції — Голова Юридичного відділу

Голова Юридичного відділу УПЦ протоієрей Олександр Бахов під час пресконференції 29 грудня в Києво-Печерській Лаврі підкреслив, що воєнний стан не може бути підставою для заборони Церкви, й такі спроби йдуть всупереч з Європейською судовою практикою, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Протоієрей Олександр висловив припущення, що з огляду на заяви деяких політиків, депутатів, публікації в ряді ЗМІ існує ймовірність спроб застосувати так званий закон «про перейменування» до УПЦ.

«Вважаємо, що будь-які спроби застосувати його до УПЦ є порушенням права на свободу віросповідання та совісті, що негативно вплине на майбутні процеси європейської інтеграції», — зазначив він.

Голова Юридичного відділу також сказав, що дійсно «під час воєнного чи надзвичайного стану права людини можуть бути обмежені, але перелік цих причин є вичерпним, і він міститься в нашій Конституції».

«Він може бути обмежений лише в інтересах громадської безпеки, для охорони публічного порядку, здоров’я чи моралі або для захисту прав і свобод інших осіб. Цей перелік є вичерпним і практика Європейського суду свідчить про те, що будь-які інші обставини для обмеження права на свободу віросповідання не можуть бути застосовані», — наголосив юрист.

Читайте також: Заганяє велику частину українців у підпілля — Голова Юридичного відділу про сучасну релігійну політику влади

Існує небезпека, що віруючі УПЦ не зможуть служити в ЗСУ — прот. Олександр Бахов

Просмотров: 814