До Святогірської Лаври доставили 20 тонн гуманітарної допомоги з Німеччини та Буковини

30 грудня 2022 року волонтери Чернівецької єпархії доправили до Святогірської лаври черговий гуманітарний вантаж, зібраний вірянами Буковини та православними браттями з Німеччини. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на пресслужбу Святогірської лаври.

Координатором збору допомоги була вірянка Чернівецької єпархії Оксана (Марія) Цюга. Пані Оксана розповіла, що завдяки небайдужим українцям, які пересилають пожертви для постраждалої обителі, було закуплено рулон рідкого скла.

Віряни Чернівецької єпархії, які займаються сільським господарством, передали для Святогірської лаври яблука та овочі.

Понад 20 зимових курток для братії було закуплено коштом, зібраним настоятелем Покровської парафії в Берліні протоієреєм Андрієм Сікоєвим.

Також православні віряни з Німеччини передали у Лавру супові концентрати, шампунь, нитки для в’язання та акумулятори.

Окрім того, до складу вантажу увійшли консервація, крупи, олія, побутова хімія, засоби особистої гігієни, ліки, рушники, комбікорм для тварин, будматеріали тощо.

Доставити вантаж із Чернівців стало можливим завдяки благодійнику, який пожертвував кошти на 500 літрів палива. Частину витрат на транспортування з благословення митрополита Берлінського і Німецького Марка оплатила Берлінська єпархія РПЦЗ.

Збір допомоги продовжується. Долучитися до доброї справи можна, перерахувавши пожертву на картку координатора збору допомоги для Святогірської лаври Оксани (Марії) Цюги (5457 0822 9050 0003).

Просмотров: 250