Звільнили голову Хмельницької райради, який масово переводив парафії УПЦ в “ПЦУ”

Депутати звільнили голову Хмельницької районної ради Олександра Чорнієвича, який організовував «переходи» парафій УПЦ до “ПЦУ” та особисто брав участь у захопленні храмів.

28 грудня 2022 року на сесії Хмельницької районної ради депутати проголосували за низку рішень, серед яких – звільнення з посади голови Хмельницької райради Олександра Чорнієвича. Про це повідомив сайт СПЖ з посиланням на ngp-ua.info, передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Як підставу для звільнення використано ст. 55 ч. 5 Закону України про місцеве самоврядування. Ця частина трактує обов’язки голови районної, обласної, районної у місті ради.

«Ми задоволені результатами сесії, адже ухвалені рішення дозволять нарешті району повноцінно працювати», – зазначив голова фракції «Слуга Народу» у Хмельницькій районній раді Сергій Вавринчук.

Нагадаємо, що на посаді голови Хмельницької райради Олександр Чорнієвич у травні 2022 року організував у Хмельницькому голосування на стадіоні з переведення до “ПЦУ” Покровського храму УПЦ, у червні особисто перевів до “ПЦУ” 16 громад УПЦ, а в селі Пирогівці очолив захоплення храму, ображав і бив жінок та зламав двері.

Просмотров: 8506