Директор заповідника «Києво-Печерська лавра»: від «ПЦУ» про звершення богослужінь у Лаврі жодних листів не надходило, не було і розпоряджень (Відео)

За повідомленням адміністрації музею, анонсоване «ПЦУ» богослужіння в Успенському соборі Києво-Печерської Лаври не має дозволу. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на lavra.uа.

Під час зустрічі з представниками священноначалля і братії Лаври 5 січня 2022 року в. о. Генерального директора Національного заповідника «Києво-Печерська лавра» О.В. Рудик заявив, що ніяких звернень про використання Успенського собору та Трапезного храму для проведення богослужінь з боку «ПЦУ» не надходило, так само до заповідника не надходило і жодних розпоряджень щодо цього, а про намір очільників цієї конфесії перебувати 7 січня в Успенському соборі йому не відомо, тому підтвердити таку інформацію він не може.

Раніше, 27 грудня 2022 року, щодо можливості якійсь із конфесій використовувати Успенський собор і Трапезну церкву для богослужінь Міністр культури та інформаційної політики України О. Ткаченко повідомляв, що на час перевірки споруд комплексу Києво-Печерської Лаври міжвідомчою урядовою комісією «таке використання унеможливлюється».

Враховуючи, що досі жоден представник Міністерства культури України не прокоментував заяву, опубліковану на сайті «ПЦУ» про богослужіння 7 січня, оголошені нею заходи на території Лаври є спробою силового захоплення Успенського собору шляхом шантажу та введення в інформаційну оману суспільства. Слід зазначити, що розтиражована заява не була перевірена жодним із українських ЗМІ, натомість вони наповнили інформаційний простір черговим фейком від «ПЦУ».

Нагадаємо, що сайт «ПЦУ» опублікував анонс свого перебування в стінах Успенського собору Лаври на Різдво ще 4 січня 2022 року.

Просмотров: 2897