На війні не дивляться хто, в яку церкву ходить — дружина військовослужбовця (відео)

Парафіянка Петро-Павлівського храму міста Рівне Юлія Герасимчук розповіла, як церковне життя допомагає їй пережити розлуку із чоловіком, який нині на передовій захищає Україну від російської агресії. Про це повідомляє пресслужба Рівненської єпархії, передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Дружина Захисника поділилася одним випадком, який став для неї свідченням сили молитви.

«Чоловік не виходив чотири дні на зв‘язок, – розповідає пані Юлія, – я вже думала, що прийдеться телефонувати до військових та подавати його у розшук. Я ніч не спала, переживала…».

В найтяжчий момент жінка почала благати про допомогу Божу Матір:

«Я просто їду в маршрутці і кажу: “Божа Матір, допоможи!”. І тут приходить смс: “Все добре, я сплю”. Тож вірте Богові, просіть у Божої Матері. І Господь вас ніколи не залишить».

Також пані Юлія розповіла, що коли немає зв’язку з чоловіком і їй дуже тяжко, вона починає читати Псалтир. Після молитви, за словами вірянки, завжди приходить звістка від її чоловіка.

«Я вас дуже прошу – зараз дуже важливо менше говорити, не сваритися, не виясняти хто, кого любить, і хто, кого не любить. Просто моліться!», – звернулася до всіх дружина воїна.

Пані Юлія також закликала людей, а особливо рідних військовослужбовців, незважаючи ні на що, продовжувати ходити до храмів, молитися, сповідатися і не зраджувати вірі, адже «це дуже важливо для наших солдатів».

«Там на фронті немає – хтось свій, а хтось чужий. Там просто хлопці стоять пліч-опліч, один з одним. Вони допомагають один одному. Вони закривають один одного. Вони не дивляться там хто, в яку церкву ходить», – нагадала вона.

Просмотров: 214